Svenska
Blog

Det svämmar över av rykten

Skrivet av Jonas den 8 maj 2011 kl 22:02

Ujujj, det märks att E3 rycker närmare med ett ångloks hastighet. Nätet håller på att svämma över av rykten om spel och prylar som ska visas upp, och jag känner att det är hög tid att återigen försöka ta tempen på dem och stämma av sannolikhetsfaktorn. Något jag tidigare år gjort varje E3, och faktiskt lyckats ganska bra med. Om det är tur eller skicklighet ska jag låta vara osvuret, men nog om det, nu kör vi...

• Förutom DMC Devil May Cry och en förmodad uppföljare till Enslaved, sägs Ninja Theory jobba på ett Heavenly Sword 2, som dessutom ska vara betydligt friare och mer äventyrsbetonat än sin föregångare.
Sannolikhet: 65% - Jag tror faktiskt på det här. Klart det måste bli mer Heavenly Sword förr eller senare, och får Ninja Theory bara en ny utgivare så det kommer till fler format än Playstation 3 kan det mycket väl komma att bli en succé.

• Det har varit helt tyst i tre år, även om det faktiskt ryktats inför varje E3. Men inför 2011 finns det fler källor än någonsin som säger att Grand Theft Auto V ska visas på mässan.
Sannolikhet: 50% - Bara fifty/fifty tänker nog många. Jo, Grand Theft Auto IV utannonserades visserligen på Microsofts E3-presskonferens, men oftast jobbar inte Rockstar på det viset. Varför skulle världens troligen mest efterlängtade spel behöva trängas med alla andra spel om uppmärksamheten, allra helst när man fortfarande inte ens har visat Max Payne 3 ordentligt? För att summera så tror jag absolut att vi får se Grand Theft Auto V i år, men inte nödvändigtvis på E3.

• Microsoft kommer att visa upp Halo: Combat Evolved HD.
Sannolikhet: 90% - Halo ska fira tio år i höst, Microsoft har sagt att man ska uppmärksamma det. Och en remake av det första spelet i serien vore såklart ett klockrent sätt att göra det på, rent logiskt. Och mycket riktigt finns otaliga rykten som styrker just detta. Det blir även ett bra sätt att inte stjäla uppmärksamheten från Gears of War 3, inför 343 Industries första riktiga Halo som lär visas nästa år. Möjligen till en ny konsol.

• Sony kommer att visa upp det sedan länge omtalade Starhawk, vilket är en andlig uppföljare till Warhawk.
Sannolikhet: 70% - Warhawk är en av få stora succéer från Sony själva till Playstation 3. Jag tycker det är konstigt att man inte redan släppt spelet ifråga. Men nu ryktas det vara på väg, och nog borde det här kunna vara en av Sonys stora överraskningar på E3-mässan.

• Mercenaries 3 är under utveckling hos EA, och det ska använda Digital Illusions Frostbite 2-grafikmotor.
Sannolikhet: 25% - Det är inte det att jag inte tror på ryktet. Varför skulle EA inte vilja göra något bra av Mercenaries? Klart de vill ha en stor spelserie med fokus på freeroam, och Digital Illusions Frostbite-motor tycks ju användas till fler och fler spel inom EA. Billigare än att köpa andras teknik, och till synes minst lika bra. Däremot tror jag inte man visar det på E3. Om inte Mercenaries 3 ser extraordinärt ut skulle det helt dränkas av konkurrensen, då är det bättre att utannonseras det på Gamescom i Tyskland, eller mellan mässorna.

• Sony utannonserar God of War IV på sin E3-presskonferens med premiär sent 2012.
Sannolikhet: 45% - Det här är absolut inte omöjligt, Sony utannonserar oftast sina spel minst ett år innan de släpps, men väntetider på 2-3 år hör faktiskt inte ens till ovanligheterna. Frågan är dock om man inte vill vänta lite mer med God of War IV. Trots allt kan det bli för mycket nyheter på en mässa. Och med alla PSP2, alla redan bekräftade spel, Starhawk och annat, så tror jag nog att man sparar detta trumfkort ett litet tag till.

Det svämmar över av rykten

Det är inte alls omöjligt att vi får se mer av Kratos på årets E3-mässa.

HQ