Svenska
Blog

En önsketrojka till Café

Skrivet av Jonas den 2 juni 2011 kl 00:57

Nu är det bara fem dagar kvar tills Nintendo visar Café, och med den sannolikt några spel. Jag behöver väl knappast gå igenom alla de rykten som florerar kring konsolen igen, utan tänkte nöja mig med att önska tre spel jag skulle vilja se. Tre spel som förmodligen känns ganska bekanta för de flesta, men som jag skulle vilja se tolkade på ett lite annat vi än vi är vana vid.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

• Super Mario Battle - Det finns fruktansvärt mycket bra fanart på en arg Mario som agerar utanför ramarna. Jag skulle absolut inte vilja ersätta Mario med en argare version, men en riktigt skön spinoff vore rolig. Vi har ju redan fått smaka på sådant i Paper Mario till Gamecube där Nintendo vågar sig på flera vuxenskämt inklusive en naken Peach i duschen. Jag vill ha mer sådant, det skulle vara kul med ett grafiktungt, vulgärt, elakt och humoristiskt Mario-spel modell Conkers Bad Fur Day, och tycker det vore en perfekt grej för Café innan man senare återgår till de vanliga Mario-spelen.

• Metroid Wars - Missförstå mig rätt nu. Jag älskar Metroid Prime. Faktum är jag till och med älskar Metroid: Other M. Men det vore kul att få se Retro Studios ta ut svängarna ordentligt. Göra ett maffigt Metroid modell stenhårt med mycket utforskande och svinigt elaka fiender. Sedan lassa på med multiplayer online som ställer allt från Call of Duty till Halo i skamvrån. Det vore en solklar killer app och skulle kunna bli det verkliga genombrottet för Metroid som trots att det är en gammal och anrik serie faktiskt inte är så populär som många nog tror.

• Legend of Zelda: Universe - Jag har tjatat om det förut men gör det igen. Zelda fyller 25 år i år. Det ska firas genom att utannonsera ett nytt Zelda på E3, troligen till Café. För guds skull gör det till ett MMO. Ett vanligt traditionellt Zelda kommer ju ändå i form av Skyward Sword. Jag vill få full frihet att utforska Hyrule, kunna ta med mina vänner på äventyr, raida slott, samla loot och få chansen att skapa min alldeles egna krigare. En krigare som inte har något med Link att göra. Det skulle kunna bli precis hur bra som helst med massor av story, folk som berättar historier om gamla hjältar, prinsessan Zelda som regent och en värld som lever och andas på det där sättet som bara Nintendo kan förmå.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sådär, mina tre aningens orealistiska men definitiva killer apps till Nintendo Café. Tre spel som jag tror skulle locka hardcore-spelare i massor och bredda Nintendos målgrupp ordentligt.

En önsketrojka till Café

En elak Mario i en hård och svart värld. Ett kul avbräck mot det annars så pastellfärgade Svampriket. Tecknad av Kendrick Tu.

HQ