Svenska
Blog

Sia spelåret 2011 i halvtid

Skrivet av Jonas den 3 augusti 2011 kl 01:41

Förra årets "Sia om spelåret" var superpopulärt, och användaren Axel Steel hade åtta ynka fel, något han belönades med ett pris för. I år var intresset ännu större och tusentals av er satte sig ned för att försöka gissa vad egentligen som ska hända under 2011.

Vilket ju faktiskt är omöjligt, man kan kanske ha en föraning, men spelbranschen har en förmåga att konstant överraska. Därför handlar det i bästa fall om nätt och jämt kvalificerade gissningar i slutändan. Det som var självklart för tre månader sedan, kan vara en omöjlig utopi idag.

Så har vi fått svar på iallafall några av de 26 frågorna? Ja, det har vi faktiskt. Därför tänker jag redovisa dessa komplett med en procentsats som visar hur stor andel av er som trodde på respektive alternativ för varje fråga. Mycket nöje (hoppas ni kommer ihåg vad ni röstade), nu kör vi...

Kommer Microsoft, Nintendo eller Sony utannonsera en ny stationär spelkonsol under 2011?
Ja, under årets åtta första månader - 20.11 %
Ja, under årets fyra sista månader - 27.08 %
Nej - 52.81 %

Kommentar: Året är inte slut ännu, visst har Nintendo utannonserat en ny konsol, och man gjorde det på årets E3. Något som innebar att svindlande fyra av fem personer fick fel här.

- - -

När släpps Last Guardian under 2011?
Januari-oktober - 21.88 %
November - 38.26 %
December eller inte alls - 39.86 %

Kommentar: Visst, året är inte slut ännu, men Sony har deklarerat att Last Guardian inte kommer att släppas i år, och då kommer det heller inte att bli så. Tre av fem personer missade med andra ord på denna fråga som verkade så given i början av året.

- - -

Kommer Cryteks kommande Xbox 360-exklusiva Project Kingdoms vara ett Kinect-spel och släpps det 2011?
Ja, det släpps och ska spelas enbart med Kinect - 5.2 %
Ja, det släpps och ska spelas med både handkontroll och Kinect - 47.78 %
Nej, ska spelas med enbart handkontroll alternativt släpps inte - 47.01 %

Kommentar: Den här är visserligen inte avgjord ännu och det mesta talar väl för att Ryse (som det heter numera) inte kommer i år. Då får drygt hälften fel. Om spelet dock faktiskt dyker upp har alltså närmare 19 av 20 personer bränt på denna fråga. Var det att spelet inte skulle komma eller vara ett Kinect-spel ni inte trodde på?.

- - -

Vilken typ av krig kan vi vänta oss i nästa Call of Duty-spel?
Ett historiskt eller nuvarande krig - 27.79 %
Ett nytt Modern Warfare - 39.15 %
Något annat - 33.06 %

Kommentar: Jodå, visst blev det Modern Warfare 3, trots allt strul med Infinity Ward och alla rykten. Och därmed missade drygt tre av fem personer.

- - -

Vilket spel kommer toppa den amerikanska topplistan för februari?
Bulletstorm - 23.42 %
Killzone 3 -56.42 %
Något annat - 20.17 %

Kommentar: Visst, Bulletstorm slog Killzone 3, men blev ändå bara ynka åtta. Och det var heller inte frågan, utan vi ville ha ettan. Och ettan var naturligtvis Call of Duty: Black Ops som fortsatte skörda offer fram tills egentligen helt nyligen.

- - -

Kommer något av dessa höstspel att försenas till 2012?
Ja, Elder Scrolls V: Skyrim - 34.24 %
Ja, Mass Effect 3 - 18.39 %
Ja, Uncharted 3, eller inget/flera av dem - 47.37 %

Kommentar: Ja, inte sjutton skulle väl i alla fall Mass Effect 3 försenas. Det visste ju alla sent 2010. Bara det att just Mass Effect 3 är det som försenats till 2012. Drygt fyra av fem fick alltså fel.

- - -

Vilket blir nästa riktiga Rare-spel att utannonseras 2011?
Nytt Perfect Dark eller Banjo-Kazooie - 27.56 %
Nytt Kameo, Viva Piñata eller Killer Instinct - 24.31 %
Något helt annat eller inget alls - 48.14 %

Kommentar: Visst borde väl Rare damma av sina klassiska serier snart? Man kan ju hoppas, men det verkar inte ske i år, utan det första utannonserade Rare-spelet blev Kinect Sports: Season 2 och drygt varannan torskade på denna fråga.

Sia spelåret 2011 i halvtid

En av frågorna gällde om Nintendo utannonserar några fullprisspel med Mario till Wii under 2011. 63.63% trodde på ett spel, 18.63% på två spel medan 17.74% tippade på fler än två eller inget. De av er som gissade på ett spel leder alltså hittills (Mario Party 9), men året är inte slut ännu och får vi en utannonsering till så får bara en knapp femtedel rätt.

HQ