Svenska
Blog

Korrkäk för en kung

Skrivet av Jonas den 3 augusti 2011 kl 14:03

Med solen skinande och en näve nästan färdigställd Gamereactor #87 i handen bestämde jag mig för en extra smaklig lunch hemma på balkongen. Lösningen idag (som så ofta annars) fick bli stans underbara Grändens Delikatess med en snabb avstickare till Frejas Bakeri och Ica Kvantum. Valet föll på en generös bit gorgonzola fiore (som hann tempereras under cykelturen hem) och en spansk rosmarinlindad salami.

På bakeriet köpte jag sedan på mig ciabatta. Freja bakar utan några som helst tillsatser och har en ljuvlig skorpa på sitt bröd. Nästan en rätt i sig självt. Ica Kvantum bistod med spänstig ruccola samt en god italiensk olivolja med bra pepprighet samt några äpplen. Sedan gör det sig självt. Äpplena gör man snabbt juice av med centrifug, ruccolan sköljs i iskallt vatten och läggs på ciabattan tillsammans med rejält med gorgonzola. Sedan ringlas lite olivolja över.

Macka två får istället några droppar olivolja på brödet, och därefter får stora mängder med relativt tunt skuren salami täcka så mycket som möjligt. Sedan ut i solen på balkongen för korrläsning av vad som ser ut att bli ytterligare ett riktigt höjdarnummer av Gamereactor. Topp 100 liksom, det blir inte mycket bättre än så.

Korrkäk för en kung

Korrkäk för en kung. Mycket godare än såhär blir inte mackor för min del.

HQ