Svenska
Blog

Jag är inte helt såld

Skrivet av Jonas den 2 september 2011 kl 17:47

Att jag gillar Halo har väl förmodligen inte undgått någon. Jag gillar Bungies komprimisslösa sätt att göra sin egen grej med spelkontroll och balans i fokus. De flesta konkurrenter har fler vapen, mer perks, mer banor och definitivt mer saker att låsa upp. Men det har aldrig varit vad Halo handlat om utan gameplay, och det är inte så konstigt att det är just Halo-serien som blivit något av stapelvara för MLG-scenen.

Med det sagt så ser jag såklart fram emot Halo: Combat Evolved Anniversary, även om det i grund och botten "bara" är en remake (som nu råkar vara på vad vi just utsett till världens genom tiderna femte bästa spel). Däremot är jag inte lika såld på Halo 4 hittills. Visst gillar jag det 343 Industries säger i intervjuer om att hitta tillbaka i känsla, och visst gillar jag den Halo 4-trailer som visades under E3...

Men sedan då? Spelet har vi faktiskt inte fått se ännu, och den bild av Master Chief man visar upp har förvandlat den extremikoniske Master Chief till något som för tankarna till en actionfigur. Master Chief får vara lite bulkig, han behöver inte coolas till och han behöver heller inte få en rustning som mer och mer liknar ett alltmer detaljerat pussel.

Master Chief är så stor man blir i spelvärlden, han har redan räddat universum och dessutom ensamt burit två konsoler till åtminstone relativa framgångar samt gett Microsoft en stark position i spelvärlden. Halo kommer må bra av en omstuvning, inget snack om saken, och 343 Industries är nästan larvigt meriterade. Men tanken på att försöka göra Halo coolare är inget som spontant får mig att hoppa jämfota av lycka.

Jag är inte helt såld

Nästa år kommer en av spelvärldens absolut största ikoner tillbaka efter hela fem års frånvaro - välkommen tillbaka, Master Chief.

HQ