Svenska
Blog

Årets kanske hetaste månad

Skrivet av Jonas den 4 september 2011 kl 02:04

Jag tror att skulle man sortera upp årets hetaste spelmånad, skulle det förmodligen sedan 1987 eller något liknande vara november. Det är bara så, vilket är fullkomligt logiskt. Det gäller att få ut titlarna innan amerikanska thanksgiving (4:e torsdagen i november) som är en långhelg då det traditionellt köps kopiösa mängder spel, och runt hörnet väntar ju julafton så folk börjar handla även inför det ändamålet.

Att släppa spelen i december är liksom nästan för sent. Då har många redan hunnit handla och att nå ut med marknadsföringen är både svårare och dyrare. De senaste åren har dock Call of Duty som en rullande snöboll vuxit så kolossalt att det idag anses vara bra precis självmord att lansera spel i närheten av denna gigant.

Förutom Modern Warfare 3 kommer dock även Elder Scrolls V: Skyrim, Halo: Combat Evolved Anniversary, Goldeneye 007: Reloaded, Assassins Creed: Revelations, Need for Speed: The Run, Saints Row: The Third samt Uncharted 3. Onekligen blytunga spel. Men i år skulle jag vilja påstå att det faktiskt finns en annan månad som möjligen kan matcha eller rent av vara ännu hetare, närmare bestämt... september.

Hittills har utgivarna redan hunnit få ut Driver San Francisco, Madden NFL 12 och Bodycount. Och till veckan är det dags för Dead Island, Resistance 3, NHL 12, Monkey Island: Special Edition Collection, Warhammer 40,000: Space Marine, El Shaddai: Ascension of the Metatron, Tropico 4, Star Fox 64 3D och Rise of Nightmares. Något som mycket väl kan betyda att det är årets hetaste spelvecka då samtliga titlar är av intresse. Men sedan fortsätter plånboksmassakern.

Visserligen inte samma tryck, men veckan därpå kommer Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, God of War Collection: Volume II, Splinter Cell Trilogy och The Gunstringer. Tre spel som också är intressanta. Och ytterligare nästan vecka, 19-25 september, ska vi slanta upp för Gears of War 3, F1 2011, Bleach: Soul Resurreccion, Playstation 3-versionen av eminenta Child of Eden och Supremacy MMA.

Och den allra sista veckan denna månad är det dags för Ico & Shadow of the Colossus, FIFA 12 och X-Men: Destiny. Det är så mycket härliga titlar att jag knappt vet var jag ska börja. Namnen är inte lika stora de i november, men sett till ren och skär spelkvalitet och mängd är det faktiskt fullt möjligt att vi just nu befinner oss i årets hetaste spelmånad.

Årets kanske hetaste månad

Annorlunda och nyskapande El Shaddai: Ascension of the Metatron hör till de spel du faktiskt inte bör missa.

HQ