Svenska
Blog

Skrämd till sömnlöshet

Skrivet av Jonas den 25 november 2011 kl 03:38

Ett av mina bästa rysarminnen från spel är Resident Evil 2. Visst, hunden i ettan var helt vansinnig, men när man i godan ro stod och löste pusslet med de tre lamporna på ett kontor och den där besten som jagar en dundrar in genom väggen så var jag färdig för graven. När man sedan springer ut och tror att man är säker... så händer det igen.

God natt. Det var hjärtstillestånd och jag var tvungen att ta en spelmässig paus. Fika, äta lite Marie-kex och bläddra lite i Östersund-Posten. Få ut tankarna ur huvudet.

Jag är normalt inte speciellt lättskrämd när det kommer till spel och sedan dess är det bara Project Zero som fått mig att överväga pausen. Tills inatt.

Jag har fyndat som besatt på den pågående Steam-rean (seriöst, Fallout: New Vegas för 45 kronor, det får jag inte ens ett Sudoku-spel på Xbox Live Arcade för). Jag har köpt på tok för mycket, vilket inte är så konstigt när priserna har en ljuv doft av "bortskänkes" över sig.

Jag har fyndat Portal 2, ovan nämnda Fallout: New Vegas, Renegade Ops, Orcs Must Die en bundle bestående av Empire/Napoleon Total War - och det för totalt runt 200 kronor. De dagliga erbjudanderna är direkt sanslösa.

Ja, och så har jag köpt ett spel till. Amnesia: The Dark Descent. Och fy fan, på ren svenska. Något så fruktansvärt. Att sitta med laptopen i ett mörkt rum med hörlurarna på hög volym och spela håller bokstavligt talat på att rasera min mentala hälsa. Och vid ett tillfälle nyss så var det alltså dags igen. Det gick inte att fortsätta spela. Eller sova. Eller andas.

Därför tycker jag absolut att du ska överväga att fynda dig ett ex. Det är inte särskilt krävande för datorn, underhållande i sitt ganska fiffiga upplägg och så läbbigt att det kan vara en idé att komplettera det med nervmedicin.

Skrämd till sömnlöshet

Lättskrämda göre sig icke besvär. Nej, men på riktigt alltså.

HQ