Svenska
Blog

Inget Grand Theft Auto V i år?

Skrivet av Jonas den 17 januari 2012 kl 14:29

Antar att ni vid det här laget redan sett att Max Payne 3 försenas till maj månad. Den månad då många trodde att Grand Theft Auto V skulle komma efter att ha letat ledtrådar i den hittills enda släppta trailern.

Jag tror inte jag sticker ut hakan alltför våldsamt när jag förutspår att Rockstar inte kommer att släppa två svindyra och blytunga spel samma månad. Därför kan vi utesluta Grand Theft Auto V den månaden. Och jag tror heller inte jag sticker ut hakan när jag säger att Grand Theft Auto V inte kommer släppas innan maj.

Det lämnar oss med efter maj. Och jag tror inte man släpper spelet under sommaren heller. Det lämnar oss med hösten. Augusti är tänkbar, men ingen bra månad för stora spelsläpp med alla skolstarter.

I september kommer garanterat Halo 4 och det spelar ingen roll hur efterlängtat Grand Theft Auto V är, så kommer Master Chiefs stora återkomst kosta Rockstars epos minst 1-2 miljoner i utebliven försäljning. För att inte tala om vad Grand Theft Auto V skulle kosta Halo 4. En typisk situation med två förlorare.

Därefter återstår oktober som är tänkbar, för i november kommer sedan nästa Call of Duty. Och det vore den sämsta krocken av alla.

Jag tänker därför slå fast att jag inte tror vi kommer få se Grand Theft Auto V under 2012. Det lär komma först 2013, och det är nu det börjar bli spännande. Varför har inte Rockstar sagt något om vilka format som kommer att få spelet?

Kan det vara så att Grand Theft Auto V förutom HD-tvillingarna, PC och möjligen Wii U även kommer att släppas till Playstation 4 och/eller Xbox 720? Att få den bästa versionen av spelet vore en så brutal fjäder i hatten för både Microsoft och Sony att jag kan tänka mig att de är villiga att rucka på sina konsollanseringar för att fixa just det.

Bara spekulationer från min sida, men det känns långt ifrån omöjligt med ny hårdvara under nästa år. Om så blir fallet och om Grand Theft Auto V också kommer under nästa år - tror jag det kan vara ett realistiskt scenario att det även kommer vara tidernas tyngsta premiärspel för en ny konsol.

Inget Grand Theft Auto V i år?

Bild från Rockstars extremt träffsäkra Los Angeles-pastish Los Santos.

HQ