Svenska
Blog

Motsträviga PC-spelare

Skrivet av Jonas den 20 januari 2012 kl 16:50

Läser kommentarerna kring Alienwares kommande speldatorkonsolhybrid X51 och blir lite beklämd. Alienware tar alltså fram en hyfsat snygg konsolliknande pjäs som man kan ställa under TV:n och som har god chans att få några konsolspelare som aldrig vågat sig på PC-spelande att testa.

Något som vore bra för PC-spelarna eftersom det skulle leda till fler som köper spelen och i sin tur till större och bättre PC-satsningar. Alla borde vara glada, kan man tro. Men icke. En samlad kör av PC-spelare dömer ut satsningen och förklarar att man kan bygga billigare själv.

Ja... det har ju fungerat så väl för PC-formatet hittills. Vissa storspel kommer inte alls, andra försenas och versionerna är ofta initialt riktigt risiga. Folk vill helt enkelt inte bygga själva, lika lite som det finns en stor casual-marknad för renoveringsobjekt till bilar. "Det blir billigare att bygga själv", ungefär som att alla därför borde sluta anlita hantverkare för att snickra om köket.

Insikten att Alienwares lösning kanske inte alls är riktad mot hårdvarutokar infinner sig aldrig. Istället smutskastas det direkt mot en lösning som kanske kan vara början på något stort. Jag kommer nog aldrig begripa mig på denna typ av fans som är så motsträviga att det faktiskt mest av allt motverkar sig eget syfte. Heja!

Motsträviga PC-spelare

Vore inte helt fel under TV:n, inte sant?

HQ