Svenska
Blog

Försvunna för alltid?

Skrivet av Jonas den 1 februari 2012 kl 18:36

Några av de bästa spelen till NES heter saker som Duck Tales, Chip & Dale och till Mega Drive finns Castle of Illusion, Moonwalker och Terminator vs Robocop. Vad alla dessa har gemensamt minus att alla är toppspel är att vi aldrig lär se dem igen.

Disney-licensen har nämligen någon annan, och det är inte värt jobbet att rota igenom härvorna för att få till stånd en nyutgivning. På samma sätt sägs det att Sega försökte ge ut Moonwalker på nytt efter "The King of Pops" bortgång, men inte lyckades. Bland annat eftersom Ubisoft har rätten till Michael får man förmoda och Moonwalker-rättigheterna ägs av något filmbolag.

Och för Terminator vs Robocop är det ännu värre. Det var en populär crossover som gick i serieform just då som ledde fram till det rent utsagt superba spelet, men idag skulle det vara micklet från helvetet att ge ut det igen. Samma sak för North & South, Aladdin, Cool Spot och hur många andra licenshöjdare som helst.

Någon bra lösning har jag inte, men nöjer mig med att konstatera att det är oerhört trist att det blir såhär. Ni som råkar vara ägare till några av dessa klassiska licenshöjdare - håll hårt i dera spel. Chansen för högt samlarvärde är nämligen ganska gott då dessa spel inofficiellt är försvunna för alltid.

Försvunna för alltid?

Castle of Illusion var ett av de främsta argumenten att tidigt skaffa en Mega Drive.

HQ