Svenska
Blog

Vad är det som går och går?

Skrivet av Jonas den 10 februari 2012 kl 02:20

Svaret är faktiskt jag. Mellan 1-2 mil om dagen har det blivit till fots i ljuvliga Los Angeles och jag har till och med hunnit skaffa en oangenäm solbränna av karaktären kokt hummer sedan likblekt svenskt vinterskinn kommit i kontakt med Kalifornies solstrålar.

Sedan jag var här sist verkar Nintendo 3DS har fått ett rejält uppsving och runt 20 nya Miis har flyttat in i min enhet. Det är också massor av reklam för enheten på TV, däremot är det märkligt tyst om PS Vita i USA. Hade väntat mig en vägg av reklam, får se hur premiären går om bara två veckor.

Läser också de amerikanska försäljningssiffrorna för januari i USA, vilket är brutalt dyster läsning. Sämsta januari sedan 2004 för spelbranschen. Xbox 360 sålde lika myckt som Playstation 3 och Wii tillsammans - men backade ändå 29% mot januari förra året. Något som säger en del om hur lite de sålt.

Jag tror faktiskt att de som säger att det behövs ny hårdvara har rätt. Det handlar inte bara om att hardcores behöver bättre grafik, det handlar även om att ge folk något att snacka om. Spelen håller på att hamna i skymundan när pengar läggs på andra saker istället. Och det är bråttom nu!

En annan sak som uppmärksammats och fick stort utrymme i LA Times är att Sony av Standard & Poor nedgraderats till att bli ett företag i B-klassen mot tidigare A. Jag undrar vad detta innebär i förlängningen när Sony som gått med förlust sedan 2004 plötsligt både kommer få både svårare att låna pengar och även kommer måsta göra det till sämre ränta.

Frågan är för min del inte om detta kommer att påverka Playstation 4, utan hur. Kanske skulle Sony behöva hitta en riktigt tung partner? Jag tycker fortfarande att en allians med Google och Sony skulle vara riktigt spännande när det kommer till konsolbyggande. Klart är att Sonys Android-baserade tablets åtminstone gav mersmak.

Apropå Sony har jag förresten spelat väldigt mycket PS Vita under resan och blir bara mer och mer kär i hårdvaran. Det här är en liten drömenhet för hardcore-spelare. Ännu finns kanske inte riktigt titlarna som ensamt motiverar ett inköp, men de är förhoppningsvis på väg.

Har för övrigt sett några avsnitt av den tecknade Napoleon Dynamite. Även om det märks att serien fortfarande inte hittat rätt (det är ju inte som att säsong 1 av varken Family Guy, Simpsons eller South Park är den bästa), så finns potential. Klart värt att kola upp.

Vad är det som går och går?

Bild tagen från gårdagens tretimmarspromenad där bland annat Venice Beach besöktes.

HQ