Svenska
Blog

Mer cross-overs tack

Skrivet av Jonas den 15 februari 2012 kl 15:03

Nästa månad är det äntligen dags för Tekken- och Street Fighter-gänget att drabba samman i vad som säkerligen kommer bli ett riktigt episkt slagsmål. Den mest framgångsrika slagsmålsserien i tre dimensioner mot den mest framgångsrika i två dimensioner. Jag förmodar att alla vet att Capcom inte är direkt främmande för det här med cross-overs dock och att det här inte är något nytt fenomen.

Genom åren har man exempelvis låtit Xmen tampas med Street Fighter innan hela Marvel tog sig an hela Capcom, man har även tagit sig an SNK i underbara Capcom vs SNK och dessutom kämpat mot animeringsstudion Tatsunoko i Tatsunoko vs Capcom: Ultimate All-Stars. Men än känns det inte som man tämt ut konceptet på långa vägar, i synnerhet som dessa spel dessutom ofta blir riktigt bra och attraherar stora grupper av köpare.

Därför har jag nu helt enligt devisen 'Drömma går ju' listat de cross-overs jag helst skulle vilja se. Nu kör vi!

• Dead or Alive vs Virtua Fighter - Jag har faktiskt aldrig varit någon riktig Virtua Fighter-entusiast. Visst, jag ser storheten med serien, men tycker att jag har roligare med andra spel. Och snacket om speldjup ger jag inte mycket för eftersom 99% av de som köper seriösa fightingspel ändå inte är i närheten av att bemästra dem fullt ut. Däremot gillar jag Dead or Alive, vars främsta inspirationskälla är just Virtua Fighter. En sammandrabbning mellan dessa båda serier tror jag därför skulle bli något alldeles extra och dels lyfta Dead or Alive-serien till finrummet men även ge Virtua Fighter en bredare publik även utanför Japan.

• Killer Instinct vs Mortal Kombat - Spelmässigt har västvärlden inget att komma med mot de japanska fightingspelen, sorry, men så är det. Därmed inte sagt att dessa obalanserade spel saknar underhållningsvärde, tvärtom, men jag vill inte se dem beblandas med riktiga japanska spel. Däremot tror jag att genomblodiga Killer Instinct och Mortal Kombat vore en gyllene kombination som definitivt skulle bjussa på sköna slagsmål och råa hånskratt från TV-soffan medan inälvorna sprutar.

• Final Fantasy vs Soul Calibur - Det finns faktiskt flera fightingspel där Final Fantasy-figurer varit representerade, men inget lika bra som Soul Calibur. Och eftersom nästan alla Final Fantasy-figurer är beväpnade med lämpliga tillhyggen för just Soul Calibur vore det helt klart på sin plats att låta Cloud Strife, Shadow och Freya Crescent ta sig an Mitsurugi, Maxi och Ivy i ett Final Fantasy vs Soul Calibur. Något jag tror skulle gynna båda spelserierna.

• Nintendo vs Sega - Jag gillar Smash Bros-serien lika mycket som alla andra. Men vi börjar på ha gjort det nu och kan alla figurer. Då vore det roligare att låta Sega använda sin expertis för att göra ett lite seriösare fightingspel men behålla den charmiga grafiken - lite som när man tog Outrun 2-motorn och gjorde Sonic & Sega All-Star Racing. Sedan kunde Mario och Sonic få klappa käft, Link och Wonderboy kunde utbyta rundsparkar och Amy och Peach kunde äntligen få avgöra vilken figur som är spelvärldens absolut vidrigaste. Make it happen plx!

Mer cross-overs tack

Round 1 - FIGHT!!!

HQ