Svenska
Blog

Var är mina spel?

Skrivet av Jonas den 23 mars 2012 kl 01:40

Jag föll pladask för PS Vita och har skaffat mer eller mindre vartenda spel till Sonys ljuvliga enhet. Spel som Lego Harry Potter är härligt vanebildande och som gjort för bärbart spelande, jag tröttnar heller inte på att finslipa combos i Blazblue: Continuum Shift Extend, älskar att jaga highscore i Super Stardust Delta och kämpar tappert med att låsa upp allt i Rayman Origins.

Dessutom är jag barnsligt förtjust i Frobisher Says och spelar med den underbara brittiska dialekten som får mig att fnittra medan jag avnjuter den sjuka Megacopter-grenen ackompanjerad av sanslös musik.

Men jag börjar sakna något nytt. Lanseringen var dryga månaden sedan och ett verkligt styrkebesked från Sony när det kommer till både kvantitet och kvalitet på spelutbudet. En del av spelen kändes dock framstressade och hade kunnat få ännu bättre betyg. Till exempel var det knappast bara jag som saknade co-op i Lego Harry Potter och Rayman Origins, och att det saknades i annars så underhållande Modnation Racers: Road Trip är halvt oförlåtligt.

Hade inte dessa spel kunnat få lite extra utvecklingstid och kommit nu istället? För de nya spellanseringarna lyser med sin frånvaro och har så gjort länge. Faktum är att det enligt Webhallen inte kommer att finnas något nytt att spela före slutet av april då Disgaea 3 släpps, en konvertering av ett flera år gammalt Playstation 3-spel. Sedan släpps Supremacy MMA Unrestricted och därefter dröjer det till början av maj då Mortal Kombat kommer. Också en konvertering av ett gammalt spel.

Nu kan det säkert tillkomma ett spel eller två, men det är inte så man kippar efter andan av denna föga blytunga line-up. Längre fram, i slutet av maj väntar Resistance: Burning Skies och i juni kommer lovande Gravity Rush, men när Nintendo kryddar sin vår med Tekken 3D Prime Edition, Mario Tennis Open, Resident Evil: Revelations, Metal Gear Solid: Snake Eater 3D och nu senast Kid Icarus: Uprising medan Apple släpper Ipad 3 så räcker inte Sonys utbud på långa vägar.

Eftersom det kommer vara mer eller mindre stiltje till E3 i mitten av juni så hoppas jag att Sony förberett något ritigt spännande till PS Vita. Både fler och bättre tjänster, ett livligare app-utbud och framför allt fler spel i alla valörer, från trippel-A till genomcharmiga indies. För det kommer behövas.

Konkurrensen är fullkomligt mördande och PS Vita är alldeles på tok för bra för att det redan nu ska få börja kännas som att det saknas spel.

Var är mina spel?

Äger du PS Vita och mot all förmodan har missat minispelssamlingen Frobisher Says, så köp - omedelbart (och glöm inte välja brittiskt tal)!

HQ