Svenska
Blog

Fel väg att gå, EA

Skrivet av Jonas den 2 maj 2012 kl 15:19

EA har sin egen nedladdningstjänst Origin och satsar hårdare än de flesta andra på att sälja spel digitalt. Paradoxalt nog är EA också känt som företaget som oftare än någon annan dödar servrarna för spel och gör dem obrukbara online.

Det har hänt relativt nya spel som EA Sports MMA och även mångmiljonsäljare som FIFA 10. Spel som till och med stödjer onlinepass där man betalar för att få spela online, bara för att sedan få servern stängd kort därefter.

Och nu har man gjort det igen med Rock Band till smartphones. Den här gången blir man av med hela spelet dessutom.

De som läser min blogg vet att jag är varm anhängare av nedladdningsbara spel. Det är miljövänligare, skapar bättre ekonomi med färre mellanhänder och är betydligt mer bekvämare. Men jag får medge att påhitt som dessa gör att jag förstår folks skepsis. Varför ska man köpa nedladdningbara spel från EA när man utan förvarning kan bli av med både spelen och/eller specifika funktioner?

Det här är något branschen måste se till att lösa. Spelen man köper ska såklart fungera online i en hel generation och de ska definitivt aldrig stängas av utan fungera på den nedladdade enheten för all framtid. Så länge man inte fixar detta tror jag heller inte att gemene man kommer vara villiga att haka på nedladdade spel.

Fel väg att gå, EA

Att stänga Rock Band från alla som köpt det är definitivt fel väg att gå om ni vill få folk att ladda hem era spel, EA.

HQ