Svenska
Blog

Genidrag av Valve

Skrivet av Jonas den 11 maj 2012 kl 00:37

Noterar att Valve är i full färd med att ta fram sådana där kontantkort man kan köpa till både alla konsolerna, förbetalda med pengar. Sedan matar man bara in en kod och kan sätta igång med nedladdningar av det man vill köpa.

Nyheten har passerat ganska obemärkt, men jag tror det är betydligt större än vad det kan ge sken av. Och det av flera anledningar, varav tre i synnerhet utmärker sig.

Den första är att detta betyder att Steam kommer vara något man möts av även i fysiska butiker. Korten kommer hänga där, fullt synliga och påminna gamers om möjligheten att skaffa sig en PC och därmed kunna haka på nästa generations-tåget redan idag. Idag lever Steam enbart på nätet och har nästan ingen fysisk exponering, vilket alltså förändras nu.

De andra båda orsakerna är närbesläktade och mer uppenbara. Dels så kommer folk som helt enkelt inte vill handla med kort plötsligt få en möjlighet att fynda på Steam, och dels så kommer även yngre spelare som inte ens har kreditkort få möjlighet att handla online.

Av dessa tre orsaker tror jag att Valve tagit ett rejält kliv mot en stor ökning av användarbasen. Vilket är goda nyheter. Detta var ett genidrag av Valve och ett naturligt steg för att slutligen göra Steam så brett som man hela tiden strävat efter.

Genidrag av Valve

För €8 kan du just nu köpa indiehöjdaren Botanicula på Steam. Skynda fynda, med eller utan förbetalt kort.

HQ