Svenska
Blog

Mycket nöjd med One X

Skrivet av Jonas den 24 maj 2012 kl 12:12

Lovade att delge mina intryck från den HTC One X jag nyligen köpte, så här kommer de.

Till att börja med vill jag direkt fastslå att jag är grymt nöjd, nöjd på det där nästan översvallande sättet som jag blev när jag gick från den horribla Sony Ericsson Xperia Arc till Samsung Galaxy S2 som är en helt fantastisk telefon. Men det ska man väl bli när en mobil kostar närmare 6000 kronor.

Materialvalet är väldigt bra och mobilen har en lite keramisk känsla. Mottagningen är otroligt bra och vid högst ovetenskapliga tester med folk som haft Galaxy Nexus, Iphone 4S och Samsung Galaxy S2 har One X konstant uppvisat den bästa mottagningen och de bästa överföringshastigheterna av data.

Skärmen är ren kriminellt bra. One X är stor - 4,7" - men jag kan räligt säga att det inte bekommer mig det minsta. Den går fortfarande lätt ner i byxfickan och är så platt att den inte syns när den väl är där. Skärmen skyddas av det så populära Gorilla-glaset som efter att ha delat ficka med både småpengar och nycklar (ett misstag från min sida) fortfarande inte har ens en tillstymmelse till repa.

Känsligheten på skärmen överstiger den på Samsung Galaxy S2 och är den bästa jag varit med om till Android. Det går oerhört smidigt att göra det man vill. Och HTC Sense som många stört sig på tillför faktiskt något till upplevelsen när mobilen är så brutalt prestandastark som One X är. HTC har för övrigt slimmat och snyggat till Sense så det nu känns fräscht igen.

Batteritiden har många oroat sig över med den kraftfulla processorn och den stora skärmen på bara ett 1800 mAh-batteri. Men faktum är att jag tvärtom upplever batteritiden som bra.

Under en normal dag där jag promenerat och lyssnat en timme på TuneIn-radio, sprungit och nyttjat GPS med Endomondo samt lyssnat på Spotify och surfat en del plus spelat Wordfeud och såklart ringt mycket, så har jag fortfarande kvar närmare hälften av batteriet på kvällen. Oklanderligt.

Finns det något jag är missnöjd med då? Jo, men inte så farligt. Exempelvis stödjer One X (liksom bland annat Iphone) inte externa minneskort. De inbyggda 32 gigabyten är alltså vad man får hålla till godo med. Lyckligtvis har jag bara lyckats fylla ut 6-7 gigabyte och 25 gratis gigabyte hos Dropbox ingår med köpet, så man klarar sig.

Summan av kardemumman är att jag är väldigt nöjd med HTC One X. Jag har inte köpt en HTC på flera år och tyckt att mobilerna varit både fula och ointressanta, men nu känns det som att de hittat rätt igen.

Mycket nöjd med One X

Grym mobil!

HQ