Svenska
Blog

Semester coming up!

Skrivet av Jonas den 9 juni 2012 kl 01:47

Så från och med idag är det semestertider för Jonas Mäki. I år blir det lugnt och mestadels hemmaplan som gäller som uppladdning inför nästa års fyraveckorsvistelse i den amerikanska södern.

I år är temat för semestern vila. Jag tänker tillbringa massor av tid på balkongen och plöja min olästa hög av diverse historietidningar samt spela en väldans massa bärbart. En del mål har jag dock inför semestern, och här är det jag tänkte företa mig.

Vända på dygnet - Nej, det bli inget kul gamer-liv på semestern. Jag ska bli som folk i tre veckor. Sängläggning absolut senast 02:00 är ett krav. Och förbud mot uppstigning före 10:00 är ett om möjligt ännu större krav.

Se alla matcher i fotbolls-EM - Jag är inte mycket för fotboll, tycker det är en ganska tråkig sport, men landskamper är annolrunda. Jag missar ogärna en sekund och ser fram att coacha mitt EM-Elvan 2012-lag (hos Aftonbladet) till en riktigt fin placering.

Läsa Gamereactor - Minst en gång per dag kommer jag logga in som vanligt, det överlägset smidigaste sättet att få reda på vad som händer i spelvärlden.

Besöka Liseberg - Jag är en sucker för nöjesfält och får jag inte åka minst en berg- och dalbana så är det ett misslyckat år. Gröna Lund suger tyvärr ganska våldsamt så räddningen brukar bli Göteborg de somrar som spenderas på svensk mark. Jag hoppas alla våra läsare i 031-området bär med sig sina Nintendo 3DS:er när jag är i stan så jag får mycket Street Pass-träffar med Kålle & Ada-hälsningar.

Besöka ruiner - Känner för svensk historia i sommar och ska bila till Stockholm en repa innan det bär av mot Göteborg. Tänkte läsa på mig vad jag bör se, men mottager gärna tips på historiskt intressanta platser söderöver som jag faktiskt inte bör missa.

Promenera. Massor. - Jag tycker om att gå och gör det mycket, men nu ska det dubbleras. Bara att plugga i mina Urban Ears i min One X och köra igång en SR-dokumentär. De är verkligen fruktansvärt bra och efter 70 minuter har man fått frisk luft, motion och blivit lite visare på kuppen.

Ha tidernas spelkväll - Det var ett hästjobb, men jag har samlat ihop hela det gamla gaming-gardet som var med och släpade TV-apparater under Halo: Combat Evolved-eran. Samma folk som forstrat mig till att bli en hygglig fightingspelare och till råga på allt riktigt fina vänner. Nu har alla flyttat till varsitt hörn av Sverige, men alla var de på att komma och spela dygnet runt under två hela dagar. Jag längtar!

Läsa "När börjar det riktiga livet" - Fredrik Lindström är kungen, fick hans senaste bok i julklapp men har inte tagit mig tid att läsa den ännu. Men nu är det dags!

Samla inspiration - Har gjort ett litet tjusigt dokument i min One X och varje gång jag får en riktigt bra bloggidé ska jag anteckna det direkt. Räkna med extra många bra bloggar och artiklar efter semestern från mig.

Spela bärbart - Jag lär varken starta PC:n eller konsolerna särskilt mycket under semestern, men ser desto mer fram emot att få spela riktigt mycket Nintendo 3DS och PS Vita. Gärna lutandes mot ruinen i Sunne utanför Östersund under soliga dagar med en hel kylbox full av iskall Pepsi Max och någon god Ciabatta med smaskig fyllning att avnjuta vid behov.

Semester coming up!

Ruinen i Sunne, Jämtland. Oddsen är hyggliga att du ser mig lutandes mot väggen, spelandes Gravity Rush till PS Vita under soliga dagar framledes.

HQ