Svenska
Blog

Wii U ute i november?

Skrivet av Jonas den 16 juli 2012 kl 17:44

Det verkar alltså som att Wii U kommer att släppas i november. Något som känns som ett klockrent val. December fungerar för Europas del, men i USA hade det inneburit att man missat den så kallade Black friday i Thanksgiving-tider.

En monumental shoppinghelg som på senare år bara blivit viktigare och viktigare. Min gissning är att Nintendo kommer att tillverka så många konsoler man någonsin förmår för främst amerikanernas del, medan vi i Europa får våra färre och möjligen någon vecka senare.

Även om inte vi Black friday-shoppar, så har vi den där lilla helgen känd som julafton som brukar dra upp försäljningen å det grövsta. Därför är det viktigt att få ut Wii U före julafton även här, medan japanerna sannolikt får vänta tills sent i december eller möjligen till och med januari.

Sedan blir det spännande. Har Nintendo återigen träffat rätt och skapat prylen alla måste ha, isåfall blir det tungt för Microsoft och Sony nästa år. Har de inte gjort det så har vi Nintendos värsta kris någonsin framför oss.

De måste både återuppfinna spelandet, stjäla tillbaka publiken som idag spelar 7-kronorsspel till Ipads och dessutom charma grafikhungriga hardcore-spelare. Men är det några som kan tänkas lyckas med en sådan grej så är det ju just Nintendo.

Wii U ute i november?

Ska du skaffa en Wii U?

HQ