Svenska
Blog

Tre skäl att spela Theatrhythm

Skrivet av Jonas den 24 juli 2012 kl 02:19

Ja, jag vet att jag tjatar, men timern har just slagit över 20 timmar på Theatrhythm Final Fantasy och ännu känner jag mig inte klar. Tvrtäom tycks det bara bli roligare och roligare. Har du inte slagit till ännu, så har du här tre fullgoda anledningar att investera!

• Final Fantasy V - Battle at the Big Bridge - Än idag hör Final Fantasy V till en av mina favoriter i serien, mycket tack vare det extremflexibla yrkessystemet som var sisådär 15 år före sin tid och det är egentligen först nu som västerländska rollspel börjar bli lika moderna. Tyvärr övergavs modellen efter femman, men jag hoppas att Square Enix någon gång blickar tillbaka och återvänder till systemet med yrken. Självklart finns spelets bästa låt spelbart i Theatrhythm Final Fantasy, lyssna och njut.

• Final Fantasy VI - Terra's Theme - Final Fantasy VI tog god tid på sig innan det blev officiellt släppt i Europa, men det var väntan värt. Ett rollspel blir inte mycket mer episkt än såhär och jag älskar hur figurer kan komma och gå utan att utvecklarna ska vara livrädda för att stöta sig med spelarna. Nobuo Uematsus bästa låt anses ofta vara Terra's Theme från just Final Fantasy VI och den är självfallet spelbar, lyssna och njut.

• Final Fantasy VII - One Winged Angel - Boss-låtarnas bosslåt är precis lika pampig idag som när det först släpptes. Och det är förresten inte bara låten som är märkvärdig i detta fall, utan hela jäkla spelet är så bra att man får ståpäls. Det här är höjdpunkten för japanska rollspel, varkren förr eller senare har de nått samma klass. Därför är de en ren lyx att kunna spela One Winged Angel och få alla ljuva minnen tillbaka, testa själv, lyssna och njut.

Tre skäl att spela Theatrhythm

Så bra, så vanebildande.

HQ