Svenska
Blog

Var är min friidrott?

Skrivet av Jonas den 31 juli 2012 kl 00:52

Jag pallar knappt att kika sommar-OS, det är verligen inte min grej. I spelform är läget däremot ett annat. Där älskar jag friidrott och bland mina favoriter hittar jag spel som Summer Games, Track & Field II och Athlete Kings.

Att spelföretagen är snabba att slå mynt av sommar-OS är såklart inte så konstigt. De dräller plötsligt av friidrottsspel, både officiella från Sega och sådana som kommer från utvecklare jag inte ens visste fanns.

Men den mest självklara idén borde väl vara att släppa redan utgivna spel på tjänster som PSN, Xbox Live Arcade eller rent av Eshop till Nintendo 3DS. Men icke. Ingen verkar vara intresserade av att tjäna en snabb hacka på rolig friidrott. Sega ger glatt ut Sonic Adventure 2 och andra konverteringar, Konami gör Kinect-spel och andra klassiker har sedan länge sedan släppts och glömts bort till Virtual Console.

Stor sorg för mig som tycker att friidrott i spelform idag oftast är alldeles för komplicerat. Det ska inte vara så svårt att hoppa höjd, slänga iväg ett spjut eller simma fjäril. Intuitivt och roligt vill jag ha det, precis som gamla tiders sportspel. Spel som redan är klara och som på sin höjd behöver ett grafiskt filter för att sedan sälja kopiösa mängder såhär i OS-tider även till oss som normalt inte skulle investera i ett friidrottspel till fullpris.

Så kom igen nu alla utgivare, var är min nedladdningsbara friidrott? Det är lättförtjänta pengar, jag lovar.

Var är min friidrott?

Inte ska man väl behöva damma av sin Dreamcast för att få spela friidrott med intuitiv arkadkänsla?

HQ