Svenska
Blog

En weekend i Tallinn

Skrivet av Jonas den 13 augusti 2012 kl 12:03

På grund av deadline-öset förra veckan glömde jag meddela att jag ju faktiskt skulle dra till Estland förra veckan. En liten weekend-tripp som jag och en trave andra andra grabbar gör varje år till någon metropol, hittills inom Europa.

I år föll valet på Tallinn, och som så märkligt ofta tidigare med fallet forna öststater så kommer jag hem fylld med positiva intryck från vad många nog kanske på förhand vill avfärda som nedgångna och betonggrå ställen. Exempelvis hör Krakow till mina absoluta favoriter av städerna jag besökt i Europa (vilket börjar bli en hel jäkla del).

Tallinn är kort sagt en stad jag absolut tycker du ska besöka. Gamla stan är som en kombination av Stockholms Gamla stan och Visby ihopsmällt till ett, priserna är väldigt bra och det är ingen konst att få väldigt väl tillagad mat. Det är även ganska coolt att Tallinn under väldigt lång tid var Sveriges näst största stad, vilket också satt sina spår på flera ställen.

Dessutom är de trådlösa kommunikationerna så bra att man som svensk får skämmas, vilket bidrar till att få det att kännas som en stad på rejäl frammarsch. Och med det sagt så... tillbaka till spelbloggandet igen!

En weekend i Tallinn

Bild från vad som på 1500-talet vad världens högsta byggnad, St. Olaf-kyrkan.

HQ