Svenska
Blog

Bra beslut Konami

Skrivet av Jonas den 3 september 2012 kl 01:09

Läser att Konami tänker släppa sitt nästa Metal Gear, Ground Zeroes, till PC, Playstation 3 och Xbox 360. Kommentarerna, både hos oss och på andra ställen, är ganska likartade. Många är besvikna över att det inte kommer till nästa generations konsoler istället för till denna, för den snygga trailern till trots så är det ju så att den nuvarande uråldriga hårdvaran faktiskt inte ger något utrymme för några grafiska revolutioner.

Men nu är det ju inte Metal Gear Solid 5 som Konami ska släppa, utan en spinoff. Förmodligen för att påminna oss om att serien faktiskt existerar. Det har gått för lång tid sedan fyran släpptes och det behövs en ny del.

Och medan jag hoppas att del fem ska komma till en ny generation med allt vad det innebär, så är det ändå tveklöst så att den största användarbasen är den som HD-konsolerna plus PC har. På det sättet kan Konami knyta till sig massor av nya fans, stärka varumärket rejält och få folk att snacka om serien igen.

Metal Gear Solid: Ground Zeroes till nuvarande hårdvara känns därför som helt rätt väg att gå av Konami. Hade de släppt en spinoff till nästa generations hårdvara, hårdvara som det kommer dröja väldigt länge innan casual-publiken gett sig på, så hade sannolikt bara fansen varit intresserade.

Visst hade det varit kul med ett snyggare spel, men det skulle samtidigt kunna sluta med att ett idag redan kraftigt försvagat varumärke hade försvagats ytterligare. Nu har Konami istället tagit ett bra beslut som jag tror kommer göra Solid Snake större än någonsin.

Bra beslut Konami

Att släppa Metal Gear Solid: Ground Zeroes till dagens hårdvara var ett klokt beslut.

HQ