Svenska
Blog

Mordiskt smartphone-sug

Skrivet av Jonas den 22 oktober 2012 kl 01:34

Idag har Andrid kommit att bli lite synonymt med Samsungs Galaxy-telefoner samt Nexus-serien. De båda är totalt dominerande inom de lite dyrare mobilerna. Så till den milda grad att många inte tror sina öron när man köper något annat.

Själv investerade jag i en HTC One X i april, och har ärligt talat aldrig varit mer nöjd med en smartphone. Den har verkligen allt, är snabb som skabb och jag älskar designen.

Vilket har lett till att teknikintresserade bekanta i betydligt högre grad än jag trodde ställt frågan om jag inte borde ha köpt en Samsung Galaxy S3 istället, eller möjligen en Iphone 5.

Men jag är inte intresserad. Och faktum är att jag tänker välja HTC nästa gång med som det verkar. Taiwaneserna har nämligen just visat upp J Butterfly, och på ren svenska - helvetes jävlar vilken best!

Vi snackar ilsnabb fyrkärnig processor, 2 gigabyte RAM, SD-kortstöd och framför allt en helt sinnessjuk skärm på 1080p. Och det fördelat på 5 tum, vilket betyder en pixeltäthet på 440 ppi. Som jämförelse har Iphone 5 bara 326 ppi medan bäst Android hittills är Sony Xperia S på 342 ppi. Nu snackar vi pixeltäthet med stort 'P'.

Trots allt detta är den inte överdrivet stor (skärmen är bokstavligt talat ute i kanterna) och bara 9,1 millimeter tjock.

Hittills är J Butterfly bara utannonserad för Japan men den borde rimligen komma även hit. Och med julen runt hörnet hoppas jag innerligt att tomten kan vara en barmhärtig samarit och hjälpa en teknikhungrig jonas Mäki med denna enkla önskan.

Mordiskt smartphone-sug

Den ska bli min, på ett eller annat sätt!

HQ