Svenska
Blog

Favorit-openings från animé

Skrivet av Jonas den 9 november 2012 kl 17:48

En gammal vapendragare från den tid jag var ordförande för Sveriges då största manga/animé-förening, Otaku Z, är sedan en tid tillbaka bosatt i Japan och twittrade just att han var på en bar där det spelades Rayearth. Jag fick en liten nostalgitår. Klassiska animé-openings är verkligen toppen och jag var tvungen att kolla upp ett gäng favoriter på Youtube.

Här är några osammanhängande jag kommer att tänka på såhär på rak arm, men det finns betydligt många fler jag verkligen gillar. Först vill jag slå ett slag för Fushigi Yûgi som är en av mina favoritserier överhuvudtaget. Ja, och naturligtvis Neon Genesis Evangelion vars opening är så bra att jag fortfarande får gåshud.

En annan opening jag verkligen gillar, främst därför att serien hör till de 10 bästa manga jag någonsin läst är den till Maison Ikkoku. Av samma anledning (inte Maison Ikkoku-bra, men väldigt bra) gillar jag energipillret Azumanga Daioh.

Till sist vill jag slå ett slag för urmysiga Mahô Tsukai Tai och den blytunga Armitage III

Tilläggas ska att alla dessa serier inte bara har bra openings, utan även är fenomenala med riktiga slut - för alla er som ledsnat på dagens evighetsserier. Vilka är dina favoriter?

Favorit-openings från animé

Till sist en sorgligt bortglömd hi-fantasyfavorit - Vision of Escaflowne

HQ