Svenska
Blog

Activision bör köpa Take-Two?

Skrivet av Jonas den 7 december 2012 kl 02:39

Ja, åtminstone om vi får tro bedömaren Michael Pachter. I en Games Industry-intervju säger han rakt ut: I think the first thing Activision buys is Take-Two, because that fits in very nicely

Något som såklart låter häpnadsväckande. Grand Theft Auto som Activision-serie lär betyda nya delar betydligt oftare än nu, och var händer när projekt tar tid såsom Bioshock Infinite? Activision är inte kända för sitt änglalika tålamod med utvecklare.

Men... om vi bortser från vad gamern i mig säger och tittar på saken rent objektivt - så visst fasen har karln rätt. Jag kan inte komma på ett enda spel egentligen där Activisions spel krockar med Tale-Two.

Även om Activision har Prototype, så är det på intet sätt en konkurrent till Grand Theft Auto och Red Dead Redemption. Och något bilspel har man heller inte så Midnight Club skulle passa perfekt.

Och med Activisions resurser skulle kanske 2K Games återigen kunna bli en seriös - och väldigt välbehövlig! - utmanare till EA inom sportspelen (baseball och basket undantaget). Och Civilization... Activision har inget som ens liknar detta.

Kort sagt skulle Take-Two passa perfekt för Activision. EA har redan försökt köpa dem och ju mer jag tänker på saken, ju mer kan Pachter tänkas ha rätt. Activision kan mycket väl tänkas vara köpsugna och med alla faktorer medtagna så känns det rent av logiskt.

Activision bör köpa Take-Two?

Red Dead Redemption är en annan av Take-Twos skatter.

HQ