Svenska
Blog

Street Fighter vs Mega Man avklarat

Skrivet av Jonas den 17 december 2012 kl 18:22

Med två 25-årsjubileum runt knuten har Capcom tagit i från tårna för att bjussa på något alldeles extra. Lösningen blev Street Fighter vs Mega Man där förstnämnda förvandlas till 8 bits-pixlar som den blå bombaren måste bekämpa istället för sedvanliga bossar. En halvt genialisk idé som resulterat i ett lite lättsammare Mega Man, dock väldigt välljudande och med härliga bakgrunder.

Tyvärr fungerar det inte helt smidigt med Xbox 360-handkontrollen och i grundutförandet tvingas jag spela med analogspaken. Handpåläggning krävs för att kunna använda styrkorset, och sägas ska att inte heller det är känt som något precisionens under till just Xbox 360. Nå, att spela fungerar utmärkt och svårighetsgraden är lägre än vanligt, så något problem blir det egentligen aldrig.

Mängden fanservice är underbar och när jag ställs inför den grovpixlade Dhalsim som brassar på med eldbollar och kommer skruvandes i luften jublar jag inombords. Street Fighter vs Mega Man når aldrig upp till samma klass som framför allt Mega Man 9, men även 10, men är fortfarande väl värt en genomspelning. Både för fans av Street Fighter och Mega Man, men även för de som bara gillar bra pattformsaction.

Street Fighter vs Mega Man avklarat

Street Fighter vs Mega Man blir ditt för överkomliga 0 kronor på denna länk.

HQ