Svenska
Blog

Playstation 4 om några veckor

Skrivet av Jonas den 18 januari 2013 kl 16:13

Ryktena står som spön i backen nu och många skvallrar om att Sony kommer att visa upp Playstation 4 inom några veckor. Spännande tider, även om risken såklart finns att allt är falskt och att vi inte får några nya konsoler före 2014.

Jag gillar dock dagens rykte om att Sony ska frångå Dual Shock. Något Sony velat göra länge men som fansen sparkat bakut kring. För trots allt är det inte en åsikt att den är minst ergonomisk - det är fakta.

Sedan kan man såklart gilla den mest ändå, knappkänslan till Dual Shock är svårslagen liksom styrkorset. Men en förnyelse vore faktiskt inte fel. Om du är motståndare, ställ denna ledande fråga till dig själv:

Om du fick exakt samma funktionalitet som nu, men med bättre ergonomi, ytterligare funktioner/knappar, bättre spakar och/eller andra relevanta förbättringar - vore det då som helhet betraktat ett lyft?

Svaret på frågan måste rimligen vara ja om man är normalt funtad. Vi får helt enkelt lita på Sonys förmåga att göra saker bättre och inte vara konservativa gamers.

Nu håller jag tummarna för att ryktena verkligen stämmer. Den intensitet det är på ryktena nu där källorna allt oftare är utvecklare påminner om hur det var inför PS Vita-utannonsering. Då satt David Perry, Ed Boon och andra framstående personer och berättade om tryckkänsliga plattor på baksidan, onlinesatsningar och liknande - medan Sony officiellt inte ens höll på med en PS Vita.

Ingen rök, utan eld, liksom...

Playstation 4 om några veckor

Det sägs bli en ny handkontroll till Playstation 4...

HQ