Svenska
Blog

Inga spel till PC?

Skrivet av Jonas den 18 februari 2013 kl 01:55

Vad har Grand Theft Auto V och Destiny gemensamt? Tja, bland annat är de två av årets mest givna storsäljare. Mer då? Jo, inget av dem kommer till PC. Officiellt i alla fall. Detta trots att PC som format haft ett rejält uppsving och att åtminstone tidigare Grand Theft Auto som bekant kommit till just PC.

Dessutom... Bungie har ju knappast gjort sig kända som några PC-hatare heller. Det finns dock en sak till som förenar dessa båda spel (och ytterligare ett gäng andra kommande titlar), och det är att de inte ska släppas till nästa generations konsoler.

Åtminstone är det vad som kommuniceras utåt. Själv är jag dock med en dåres envishet enormt skeptisk till detta. Grand Theft Auto V riskerar helt enkelt att vara ganska bortglömt nästa år och tappa försäljning när miljoner gamers köper Playstation 4 och Xbox 720 i höst.

Och Destiny ska underhållas i tio år framöver. Med all respekt för Playstation 3 och Xbox 360 så har jag direkt sinnessjukt svårt att tro att de ska vara populära så länge. Självklart kommer Destiny att komma till nästa generations hårdvara, och har man redan gjort den bättre grafiken och de mer högupplösta texturerna - så varför inte släppa det till PC och sälja någon miljon till?

Och i fallet Grand Theft Auto V är det vice versa. Där filar nog Rockstar febrilt på en PC-version, och har man den klar - varför inte släppa den till Playstation 4 och Xbox 720 för att enkelt öka försäljningen?

Mitt stalltips är istället att spelen självklart kommer. Men visar man PC-grafiken nu för Grand Theft Auto V så kommer spelet förlora i försäljning till Playstation 3 och Xbox 360, dessutom försvinner nyhetens behag inför nästa generations versioner.

Och i fallet Destiny så tror jag att Activision kommer jobba intimt med Microsoft (även om en exklusiv deal med Sony under Playstation 4-utannonseringen i veckan spontant vore underhållande med tanke på eventuella forumsammanbrott), som garanterat inte vill låta dem visa upp en PC-version idag som får Xbox 720-diton att kännas gammal och mindre exklusiv.

Räkna kort sagt med några jobbiga månader där alla release-listor bör tas med ett tjog grovsalt. Det är så mycket politik och taktik inblandat just nu att de helt enkelt inte är värda någonting.

Kolla in Bungies utannonsering av Destiny på denna länk.

Inga spel till PC?

Destiny även till PC? Japp, räkna med det!

HQ