Svenska
Blog

Mina favorit-appar #1

Skrivet av Jonas den 12 mars 2013 kl 18:09

Jag tänkte att jag under vinjetten Mina favorit-appar skulle försöka komma med tips på oumbärliga appar, som åtminstone jag absolut inte kan tänka mig att vara utan. Både spel, nöje och sådana som kan anses vara mer nyttiga.

Eftersom jag mestadels använder Android både på telefon och i tablets, så är det just Android-appar från Google Play jag tipsar om. I de flesta fall skulle jag dock tro att apparna finns även på Apples App Store, så förhoppningsvis är det kul läsning för alla.

I de fall det finns bättre alternativ än de jag tipsar om, tveka inte att sjunga ut i kommentarsfältet. Nu kör vi! Först ut blir...

Pocket Casts

Efter att ha provat otaliga varianter för att kunna följa både podcasts, radioprogram och lyssna till TV-shower fastnade jag till slut för Pocket Casts sedan man fått ut version 4.0. Överlägsenheten gentemot allt annat jag testat måste bara upplevas.

Det är imponerande hur enkelt det är att följa både svenska och utrikiska podcasts, lyssna till Sveriges radio-program som På minuten eller höra ljudversionen av underhållande Schulman show. Jag imponeras även över designen på programmet, hur intuitivt det är och alla smidiga sidofunktioner som andra liknande program saknar.

Det är exempelvis ingen som helst konst att spara saker på ett minneskort istället för telefonminnet, synka sina nedladdningar/prenumerationer, enkelt sortera sändningarna i lyssnat/olyssnat, hitta bra rekommendationer, autonedladda, lägga upp widgets för ännu snabbare hantering, dela med sig av podcasts eller somna in till dem med timer.

Kort sagt det bästa jag använt på området med bred marginal. Pocket Casts gör på allvar podcast-lyssnande ännu roligare än det redan är.

Mina favorit-appar #1

En helt oumbärlig app som varmt rekommenderas till både smartphones och tablets. Ladda ned på denna länk.

HQ