Svenska
Blog

Längtar till sommaren

Skrivet av Jonas den 6 april 2013 kl 01:02

Så var allt bokat och klart inför sommarens semester. En längre tripp till Förenta staterna står på schemat för mig + fruga och det känns ovanligt lockande såhär på förhand. Det blir två dagar i New York, boende i ett riktigt bra hotell på 40:e våningen. Därefter vankas bilresa till Philadelphia där det ska besökas bekanta, åka förbi Gettysburg för att kika på slagfälten och bo i ett Amish-samhälle.

Sedan bilas det till Washington för att under en dag strosa som en sann turist förbi alla sevärdheter. Därefter ska det bilas till Richmond i den ljuva Södern. Som historieknarkare ser jag fram emot att få kolla in Confederate States of Americas gamla huvudstad och krigsmuseer samt njuta av vacker arkitektur.

Efter en dag där bär det av till South Carolina, Charleston, för att vara mer exakt. Siktar på att käka mer pulled pork, skaldjur och soulfood än någon ens trodde var mänskligt möjligt samt höra mycket live-jazz. Till efterrätt blir det givetvis friterat smör och massor av root beer.

Efter en vecka på vägarna vankas sedan en vecka i Sebastian utanför Orlando där min käre mor har en brutal lya. Stor släktsammankomst väntas. Jag siktar på att spendera c:a 50% av tiden i den 40-gradiga värmen i vattnet, men ska även ut och djuphavsfiska, besöka någon gunrange, handla apelsiner/juice hos Petersons Groves (har rest min beskärda del över Jorden men inte stött på något som ens kommer i närheten av denna smaksensation) samt läsa en massa böcker samt lyssna på podcasts.

Dessutom ska vi in till Orlando en repa för att kolla in ståupparen Daniel Toshs nya turné June Gloom Tour. Efter det vankas till sist en vecka i Fort Lauderdale på ett bra hotell vi bott tidigare på. En generöst tilltagen SUV har hyrts för ändamålet och jag siktar på rent kopiös shopping. Inte minst på Sawgrass Mills Mall som är en av de största shoppingcentren i USA (vilket säger en hel del).

Som sagt... jag längtar till sommaren!

Längtar till sommaren

En herre som garanterat kommer att göra en grym semester ännu bättre, Daniel Tosh.

HQ