Svenska
Blog

Mina hängmattespel i sommar

Skrivet av Jonas den 2 juni 2013 kl 02:50

Visst, det är inte semester för mig förrän efter E3, men ändå. Jag har legat hela dagen ute i solen med min Nintendo 3DS och PS Vita och bara trivts.

Och nu vet jag exakt vilka fem bärbara spel jag kommer ta med på semestern i år, vilka fem som som blir sommarens hängmattespel, helt enkelt. Spelen jag kommer avnjuta på flyget till USA, när jag vilar på Floridas badstränder och när jag ligger sänderbränd i sängen innan det är dags att sova.

Spelen är listade i bokstavsordning, alltså inte i rangordning. Nu kör vi!

• Animal Crossing: New Leaf (3DS) - Inte ute ännu, men jag har tjuvstartat ändå. Några konkreta detaljer får jag tyvärr inte dela med mig av ännu (recensionen kommer på tisdag), men Nintendo sviker som vanligt inte. Det här är något alldeles extra.

• Fire Emblem: Awakening (3DS) - Bara en gång till. Och en gång till. Och sedan en gång efter det. Man kan väl säga att det finns en god anledning till att detta är årets näst bäst rankade spel enligt Metacritic och att jag till fullo instämmer med Oskar om hans betyg. Det är precis så bra.

• Guacamelee (PSV) - Någon recensionskod fick vi aldrig, men tro mig, ni behöver det här spelet. Absolut roligaste, skönaste och bästa plattformsspelet sedan Rayman skuttade runt i Rayman Origins. Köp det. Bara gör't!

• Luigi's Mansion: Dark Moon (3DS) - Jag ogillade det första spelet, men tvåan är något helt annat. Mysigt, Nintendo-läskigt och och fullproppat med de där små detaljerna som verkligen gör det till något alldeles extra.

• Persona 4: Golden (PSV) - Det finns faktiskt inte så förbaskat många anledningar att skaffa sig en PS Vita. Tyvärr. Hårdvaran är underbar, men ingen spelenhet är bättre än sina spel. Men... den har ju Persona 4: Golden. Jag har just börjat och kan för mitt liv inte sluta spela.

Mina hängmattespel i sommar

Spelet du borde köpa en PS Vita för, Persona 4: Golden.

HQ