Svenska
Blog

Hårda konsolkrig

Skrivet av Jonas den 3 augusti 2013 kl 02:57

Jag måste erkänna att jag nästan hade glömt hur hårda diskussionerna brukar bli när det vankas nya konsoler. Det räcker inte med att köpa den man vill ha, utan det måste även pissas på alternativen. Lyckligt ovetande om att en bra konkurrens gynnar oss alla.

I samma stund som Microsoft krossar Sony så kommer priserna höjas och de exklusiva spelen nästan upphöra. Och samma sak gäller om Microsoft skulle dra sig ur. Varför ska Sony jobba för spelarna om det saknas alternativ.

Nu säger jag inte att vi ska ta varandra i handen och och sjunga We Shall Overcome, men ibland tror jag det vore värt att tänka. Att ögna igenom kommentarerna till nyheten om att Microsoft uppgraderar Xbox One är otroligt deprimerande läsning.

Där hittar man pärlor som:

"Luktar ju lite desperation det här." = Microsoft borde inte finjustera klockfrekvensen om de kan, eftersom det är desperat?

...eller:

"Klockar jag mitt graffekort med 50 mhz i memory-clock så händer ingenting märkbart. Bra drag Microsoft" = Det är en ökning med runt 7% på ett grafikkort som inte är samma som personen ifråga använder för att jämföra. Och det borde man inte har gjort därför att... ja... tja... Jag vet faktiskt inte.

...eller:

"Alldeles för lite för att påverka skillnaderna i prestanda mellan PS4 och XB1. Hoppas Sony låter bli överklockning." = Vem har snackat om överklockning? Både Playstation 4 och Xbox One kör respektive GPU i väldigt låg fart. Och eftersom den inte blir lika kraftfull som Playstation 4 så ska klockfrekvensen alltså inte ökas utan fortsätta köras för lågt?

...eller:

"Känns som ett svagt försök till att få folk att tro att xbox one kommer att kunna mäta sig med ps4" = Nu nämnde inte Major Nelson alls Playstation 4, men en ökning av prestanda är alltså något man inte bör skylta med en i en officiell podcast för det aktuella märket?

Det och mycket annat figurerar i nyhetskommentarerna och det känns lika delar fascinerande och deprimerande. Budskapet är att ingen som spelar på fel format ska fan komma här och vara glad åt något.

Som sagt, spelar man TV-spel, alltså konsoler, så behövs alla alternativ om det ska fortsätta vara stort. Det inkluderar både Microsoft, Nintendo och Sony. Fler borde inse det och banta konsolkrigandet lite.

Hårda konsolkrig

Ett verktyg som kommer skänka ohyggligt mycket underhållning senare i höst.

HQ