Svenska
Blog

Jag bor i Skyrim?

Skrivet av Jonas den 5 augusti 2013 kl 00:43

Det var Oskar Nyström här på redaktionen som såg min bild från helgens eskapader i Åre och ställde frågan om jag varit i Skyrim. Det hade jag tyvärr inte, även om det såklart hade smällt högre ändå. Oavsett vilket så tänkte jag ta tillfället i akt att promota Åre lite. Sommar-Åre.

För vinter-Åre är jag inte alls lika förtjust i. Det är ett häng för neonfärgade parkas, superhippa tölpar och överexploaterad utförsåkning. På sommaren är det dock definitivt värt att åka förbi, bo billigt på Holliday Club, köpa riktigt hyggligt snask på Åre chokladfabrik, äta gott till bra priser runt torget och framför allt ta en redig promenad till toppen. Att nå dit den lätta vägen till fots tar runt tre timmar och är betydligt jobbigare än man kan tro, så se till att ta med mycket vatten.

När man når runt halvkilometern i höjd är utsikten direkt makalös och känslan av att verkligen inte höra någonting oslagbar. Sedan blir det bara bättre och bättre för varje steg. Man får verkligen vara själv, uppleva öronbedövande tystnad och åtminstone för en kort stund brukar jag tänka att det nog fasen inte vore fel att ha en avlägsen fjällstuga ändå.

Klart värt. Sommar-Åre är gravt underskattat (även om de jobbar hårt på att ändra det) och det är ingen som helst trängsel. Så har du vägarna förbi eller rent av bor i trakten, så ge det en helg. Du kan tacka mig sedan.

Jag bor i Skyrim?

Ge det några 100 meter till och utsikten blir ändå mycket bättre.

HQ