Svenska
Blog

Spelen jag spelat mest 2013

Skrivet av Jonas den 22 augusti 2013 kl 02:04

Fick i ett utslag av svårartad hybris för mig att det kunde vara intressant att veta vilka spel jag lagt ned mest tid på i år. För trots allt är det ju många som värderar lång speltid högt. Och för att man ska orka med lång speltid krävs det ju även att man har fenomenalt roligt under tiden, helt enkelt eftersom man annars tröttnar. Tiden är uppmätt antingen med spelets inbyggda klocka eller med estimat. Nu kör vi!

5. Mario Party 9 - Japp, varenda gång polarna halkar över så dammar jag av min Wii för lite Mario Party 9. Och eftersom några rundor tar 1-2 timmar och det spelas praktiskt taget varje vecka så blir det kopiöst mycket ackumulerad tid. Totalt tror jag att det blivit drygt 50 spelade timmar hittills i år, hur mycket det är totalt vill jag nog inte riktigt veta. Och mer lär det för övrigt bli tills Nintendo får tummen ur och släpper Mario Party 10 till Wii U.

4. Persona 4 Golden - PS Vita har för få spel. Verkligen. Så är det. Och det tycks inte bli bättre om man nu inte älskar nedkonverteringar av årsgamla actionspel och indies som redan finns i bättre och billigare versioner till Steam. Däremot saknas inte bra spel. Viktig skillnad. Och bäst av dem alla är Persona 4 Golden. Det här kan mycket väl vara det bästa japanska rollspelet sedan The World Ends with You, och man vill verkligen inte sluta umgås med gänget. Jag har passerat 90 timmar och mer lär det bli.

3. New Super Mario Bros U - Det tog ett tag, men sakta men säkert insåg jag att det här förmodligen är det bästa spelet i New-serien hittills. Det är mer påhittigt, tjusigare och har allt det där som gör Mario-spelen så fruktansvärt bra. Efter att ha spelat igenom det med sambon, klarat alla banor i den gömda världen och dessutom nosat på övriga spellägen så är jag uppe i närmare 100 timmar. Och jag har just skaffat Luigi-expansionen, så räkna med 100 till...

2. Animal Crossing: New Leaf - För den som inte djupdykt Nintendos The Sims-utmanare är det svårt att förstå hur sanslöst vanebildande det här är. Jag behöver minst 30-60 minuter om dagen för att plocka ogräs, fiska haj, dyka efter obskyra havsvarelser, jaga insekter, förädla blommor, dekorera rum, gå på skattjakt samt då och då avnjuta ett trevligt besök i min stad Iacon. Tack vare touchen att man nu dessutom får vara borgmästare så är detta bästa delen hittills i en redan fruktansvärt bra spelserie och jag är uppe i en bra bit över 150 spelade timmar.

1. Borderlands 2 - Vi (jag, sambo, kusin Zårk, Stoppa Duvan, vänner) har spelat, spelat och spelat. Och precis när man tror man är klar och leds, så lassar Gearbox på med en ny fenomal expansion. Och nya svårighetsgrader. Och nya klasser som måste levlas upp. Borderlands 2 tar aldrig slut känns det som, och det slutar heller aldrig vara roligt. 200 timmar är passerade bara i år och mer lär det bli.

Spelen jag spelat mest 2013

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn är orsaken till blogginlägget. Räkna med att det är mitt mest spelade spel när vi avrundar 2013.

HQ