Svenska
Blog

Halo 3 med några läsare

Skrivet av Jonas den 4 juni 2007 kl 01:26

Så var det dags igen. Igår kliade det i fingrarna efter lite Halo 3, så jag tog och sparkade igång betan för jag vet inte vilken gång i ordningen. Min konstant överfyllda Friends List visade på ett tjugotal trogna Gamereactor-läsare som spelade, varpå jag skickade ut några förfrågningar samt en till min gode vän Andreas Söderstrand.

Innan jag någon av dem dök upp startade jag en omgång Rumble Pit, min level ligger runt 9 för tillfället och jag fick ett motstånd från 7-12 i form av fyra sköna amerikaner och en fransman. Som vanligt blev det lite smacktalk innan den första omgången då banan Snowbound lottades fram. En personlig favorit eftersom jag helst av allt strider på nära håll med hagelbrakare eller Assault Rifle. Jag är väl en ganska kass prickskytt, helt enkelt. En av amerikanerna visade sig vara av rakt motsatt åsikt och brölade fram på den bredaste Texas-dialekt jag hört sedan... ja... jag såg Doktor Phil på TV igår. "This ain't my favorite, that's for damn sure" brölade han, sedan jag deklarerat min kärlek till banan för att psyka de andra.

Favoritbana som sagt. Syringe (det vill säga jag) kom, såg och segrade och höll de andra bastant i schack. 25 dödade motståndare senare, med 19 för spelaren som var närmast. En mer än godkänd insats, vilket gjorde att jag sparade matchen för framtida skryt.

Ganska snabbt därefter dök Bad Axy upp, en kille jag lirat med mer eller mindre frekvent sedan Halo 2-tiden, den alltid lika genomtrevlige Bahir samt Solna-legendarerna I Defroster I och I Penguin I. Även mästerlige Krabba dök upp med en kompis, vilket tyvärr gjorde att vi blev för många för det vi tänkt spela så de båda fick lämna (sorry Krabba, vi tar igen det senare). Sagt och gjort, dags för lite Big Team Battle. Första grenen blev den för Halo-serien nya V.I.P. där en person ska skyddas i respektive lag, samt att man ska försöka döda densamme i motståndarlaget.

I Defroster I blev vårt lags förste V.I.P. En riktig lyckträff eftersom det är en man som vet hur man försvarar sig själv. Sagt och gjort tog han ett prickskyttergevär och ställde sig i fegisställning på ett svåråtkomligt ställe. I Defroster I behöver inga livvakter så vi andra fem kunde lugnt satsa på anfall. Och som vi anföll. Ni som inte upplevt Halo 3 ännu vet inte hur maffigt det ser ut när två Banshees leker katt och råtta upp i himlen med vettlösa manövrer medan warthogs kör omkring och skjuter på varandra nere på marken. Samtidigt kör vindsnabba Mongooses omkring och andra spelare tassar omkring. Det är ett slagfält som verkligen lever.

Det andra laget stod inte emot vår förkrossande press och deras V.I.P. fick bita i gräset mer än lovligt ofta. 10 - 2 slutade matchen i till vår favör i ett spelsätt som verkligen förgyller Halo 3. Match nummer två blev en hederlig Big Team Slayer (dödsmather modell väl tilltagen) på trånga High Ground, en bana med ett stort fort och en lång öppen strand framför. Genialiskt designad som de flesta andra av Bungies mulitplayer-banor.

Själv satsade jag direkt på den stativmonterade kanonen. Ett vapen jag gillar bättre i Halo 3 eftersom man numera kan slita loss dem och ta dem med sig. De spyr ut helt sinnessjuka mängder hett bly och den som kommer ivägen brukar snabbt få bita i gräset. Även denna bana gick som en dans och slutade i vår favor. Själv var jag mest nöjd med en Tripple Kill levererad med raketbrakaren mot några fegisar inne i basen. Här var dock inte motståndarna nöjda alls (amerikaner tycks sällan vara det när de förlorar mot folk utanför USA) och lite skön munhuggning uppstod. Ljuvligt, heta känslor. Love it!

Halo 3-fixen var tillgodosedd för stunden och jag hade en tvättstuga som väntade vilket gjorde att jag fick sluta spel för tillfället. Men jösses amalia vilken fruktansvärt lovande beta av Halo 3 multiplayer Bungie har knåpat ihop. Halo 2 var superbt på området, men praktiskt taget allt är med god marginal bättre i del tre. Halo 3 var ojämförligt det spel jag såg mest fram emot i år redan innan betan, och jag jag lugnt fastslå att det är något som inte förändrats efter betan.

HQ