Svenska
Blog

Playstation-spel och Xbox-spel #2

Skrivet av Jonas den 29 augusti 2013 kl 14:21

Jag har skrivit om det förut, Playstation-spel och Xbox-spel. Hur det finns stora skillnader i spelsmak mellan Playstation- och Xbox-spelare, och varför vissa spel helt enkelt väljs bort till ett format. Ofta är anledningen historisk (Final Fantasy och Playstation), att någon del i serien varit tidsexklusiv/exklusiv (Bioshock och Xbox) eller att det funnits deals runt DLC (Call of Duty och Xbox).

Det här behöver jag egentligen inte rapa upp en gång till, utan vad jag vill ha sagt är att vi denna vecka fått ett dubbelt bevis på hur tydligt det kan vara. Redan den brittiska speltoppen visade att Saints Row IV hade sålt 69% till Xbox 360. Visst är Microsofts konsol vanligare på de brittiska öarna men skillnaden uppväger inte detta på långa vägar. 31% är alltså fördelat mellan PC och Playstation 3. Serien är alltså överlägset mest poppis till Xbox 360.

Det andra exemplet är Splinter Cell: Blacklist. Även där är skillnaden direkt milsvid i favör Xbox 360. Playstation 3-ägare är helt enkelt inte lika sugna på Sam Fishers eskapader, och som fotnot tror jag vi kommer se precis det omvända förhållandet när Metal Gear Solid 5 så småningom släpps.

Ett sista avslutande bevis för hur stora skillnaderna är i intresse och smak mellan formaten är den svenska speltoppen. Den brukar oftast domineras av Playstation 3. Men inte denna vecka, nu är det dubbelt upp Xbox 360 i toppen med just Saints Row IV och Splinter Cell: Blacklist i ledning.

Playstation-spel och Xbox-spel #2

En rekorderlig och kunglig herre i högintressant spel. Tycker Xbox 360-ägarna iallafall.

HQ