Svenska
Blog

Ser fram emot Tokyo Game Show

Skrivet av Jonas den 4 september 2013 kl 01:53

Vad har Battlefield 4, Dead Rising 3, Destiny, Forza Motorsport 5, Infamous: Second Son, Killer Instinct, Killzone: Shadow Fall, Ryse: Son of Rome och Titanfall gemensamt? Ja, förutom att de alla är steheta spel till nästa generation...

Jo, de är alla västerländska. Ofta uppbyggda med lite sämre bilduppdatering men bättre upplösning och större fokus på texturer än polygonmodeller. Lite som PC-spel, om man så vill. Massor med japanska spel är utannonserade, som bland annat Crimson Dragon, Final Fantasy XV och Kingdom Hearts 3 - men vi har knappt fått se något av dem.

Nu är det inte direkt så att japanska spel generellt sett är felfria, långt ifrån, men ofta tilltalar de mig. I synnerhet rollspel, tredjepersonsaction och fighting. Och det är precis vad jag hoppas på att få se mer av under Tokyo Game Show.

Kanske se Itagakis nya spel till nästa generation, verkligen få kolla in Final Fantasy XV, beskåda ett nytt Tekken från Namco, se Platinum Games första spel till de nya konsolerna och så vidare. Helt enkelt få se vad japanska utvecklare kan göra med den nya hårdvaran som står till buds, och jag har verkligen skyhöga förhoppningar.

Blotta tanken på hur ett spel som Blue Dragon skulle kunna se ut till Xbox One, eller Valkyria Chronicle till Playstation 4 gör mig halvt svimfärdig. Med dess grafikstilar borde man kunna hamna inte alltför långt ifrån datorrenderade filmer i en era då realism tycks vara måttstocken.

Ser fram emot Tokyo Game Show

Crimson Dragon är ett av alltför få visade japanska spel till nästa generations konsoler.

HQ