Svenska
Blog

Ett spel jag ser fram emot

Skrivet av Jonas den 10 september 2013 kl 14:50

Har just författat en lång nyhet om kommande Valiant Hearts: The Great War och är alldeles förstummad. Det ser ju för fanken helt jäkla briljant ut. Första världskriget tolkat på ett annorlunda sätt med en fräsch grafikstil av en av spelvärldens mest kreativa utvecklare. Jag kan inte tänka mig annat än att det här är ett spel som kommer få toppbetyg.

Två saker bekymrar mig dock. Det ena är att det inte kommer till Wii U. Jag har flera gånger skrivit om Playstation -spel och Xbox-spel, och samma förhållande gäller givetvis även för Nintendo. Det finns även speltyper som tycks föredras av deras spelare. Och Valiant Hearts: The Great War tror jag definitivt är ett sådant. Jag har en känsla av att det nog hade gått allra bäst till formatet som det inte kommer till.

Det andra är att jag befarar en ganska klen försäljning. Tyvärr tycks originella spel som tar spelvärlden framåt inte alls bli så populära som de förtjänar. Ubisoft Montpelliers senaste spel, Rayman Legends, gjorde knappt ens ett avtryck på topplistorna trots att det är ett av årets absolut roligaste spel. Samtidigt kommer rapporter som säger att Call of Duty: Ghosts är årets mest förhandsbokade spel.

Nu vill jag förtydliga att jag gillar Call of Duty och att det ena inte behöver utesluta det andra. Men att man ratar spel som både är originella och roliga samt bidrar till att utveckla spelvärlden till förmån för säkra kort, känns ändå lite trist, tycker jag.

Nåväl, jag vet att jag ska ha Steam-versionen av Valiant Hearts: The Great War som med omedelbar verkar är högt placerat på min egen lista över spel jag ser fram emot. Helt enkelt för att jag tror att det kommer att bjussa på inslag jag aldrig sett förr, förmodligen bjuda på en lika delar hjärtskärande/värmade historia och vara ett spel som stannar kvar i mitt sinne långt efter det att jag stängt av min PC.

Ett spel jag ser fram emot

Valiant Hearts: The Great War ser helt fantastiskt ut.

HQ