Svenska
Blog

Lite Halo 3 om två veckor då?

Skrivet av Jonas den 1 oktober 2013 kl 01:59

Nu är det alltså spikat att det spel som kommer att ges bort gratis till Xbox Live Guld-användare andra halvan av oktober är... Halo 3. Och även om jag nu klarat det baklänges och framlänges och spelat det sönder och samman, äger ohälsosamt många ex redan samt tycker att DMR är det roligaste Halo-vapnet (saknas som bekant i Halo 3) - så är det här extremt goda nyheter.

Varför? Jo, för som med alla andra spel som getts bort gratis till Xbox Live Guld-användare, så lär det betyda ett uppsving av spelare av det på Xbox Live. Lite nytt blod med förmågor av alla skicklighetsnivåer.

Jag kommer därför tveklöst att kika in på Xbox Live och ta några matcher i denna ultraklassiker om två veckor. För mig är Halo 3 ett av tidernas bästa spel och titeln som helt kommit att definiera hur förstapersonsskjutare till konsol ska fungera, både för sedvanligt multiplayer och i tävlingssammanhang.

Det är för övrigt just något sådant jag förväntar mig från Destiny när det nu släpps, och det är därför det tillsammans med Titanfall är mina mest efterlängtade spel till nästa generation.

Som ren fotnot kan förresten inflikas att Halo 3 var titeln som på allvar gjorde spel större än film. Det skåpade ut alla tidigare nöjeslanseringar och satte makabra rekord. Än idag är 3,3 miljoner sålda spel på en dag helt ohyggligt bra - för att inte tala om 5 miljoner sålda ex på mindre än två veckor och drygt 11 miljoner sålda ex under sin livstid.

Visst, idag sägs Grand Theft Auto V ha nått det tredubbla på en vecka, men så finns det runt 165 miljoner sålda Playstation 3 och Xbox 360 också. När Halo 3 släpptes fanns det bara 15 miljoner Xbox 360-enheter...

Lite Halo 3 om två veckor då?

Microsoft gjorde mycket rätt med Xbox 360, men spelet som till slut fick dem att komma med i matchen och slå ärkerivalen Sony var såklart Halo 3.

HQ