Svenska
Blog

Blir det Nintendos jul i år?

Skrivet av Jonas den 31 oktober 2013 kl 03:06

Nej, det är inte helt lyckliga tider för Nintendo just nu (länk). Wii U säljer verkligen uruselt och deras högste chef Iwata tvingas svara på frågor om plan B. Men än har de inte gett upp och hävdar fortfarande att de kommer nå målet om nio miljoner sålda enheter tills i vår.

Spontant undrade jag om han yrade i nattmössan. Det är ju nya konsoler runt hörnet. Sedan insåg jag att Iwata kanske inte har så fel ändå. För hur jag än vänder och vrider på saken är det Wii U som kommer kunna stoltsera med de största exklusiva titlarna i årets julhandel.

De har Zelda, de har Wii Party U, de har Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games, de har Super Mario 3D World och de har Wii Fit U.

Jag har inte gjort någon hemlighet av att jag tycker Xbox One har bättre premiärtitlar än Playstation 4, men Ryse, Forza 5, Dead Rising 3 och Crimson Dragon räcker inte ända fram för min del. Och därmed känner jag såklart samma sak för Killzone: Shadow Fall och Knack. Det räcker inte.

Det kommer såklart krävas en hel del från Nintendo för att vända detta, men omöjligt är det absolut inte. Runt hälften av världens tio mest sålda spel är just Mario-titlar, så den trinde rörpularens popularitet är inget att snacka om. Han kan uträtta storverk. Lägg till det åtskilliga riktigt prisvärda bundles.

Jag säger inte att Nintendo kommer att nå sitt mål på nio miljoner sålda Wii U, men jag säger att det kan gå tack vare att konkurrensen faktiskt inte gör så mycket för att hindra dem.

Blir det Nintendos jul i år?

Skjuta några gråklädda militärer eller uppleva det här?

HQ