Svenska
Blog

Nokia går som tåget

Skrivet av Jonas den 4 november 2013 kl 22:36

Det var i somras som det dök upp nyheter om att Windows Phone 8 passerat Black Berry på listan över amerikanernas val av smartphones. I sig ganska anmärkningsvärt. Nu, några månader senare har systemet fortsatt växa och idag är Microsoft-ägda Nokia USA:s fjärde största smartphone-märke.

Iphone och Samsung spelar naturligtvis i en helt egen division med runt en tredjedel av kakan vardera, sedan är steget långt till LG som är på en tredje plats med 8,6% - och därefter kommer numera Nokia. De har alltså gått om både HTC och Motorola.

Det är fortfarande långt kvar, men Microsofts mobilsatsning växer så det knakar och jag är inte riktigt lika skeptisk mot formatets utsikter längre. I Europa är redan var tionde smartphone som säljs idag just Windows Phone 8. Microsoft ser faktiskt därmed ut att vara på rätt väg att lyckas stånga sig in på marknaden med sina mobiler och tablets.

Själv blir jag alltmer sugen på att testa formatet, och de av mina bekanta som provat är väldigt nöjda. Först i vår tänkte jag byta mobil nästa gång, och då blir det antingen phablet eller Windows Phone 8.

Nokia går som tåget

En seriös utmanare, och jag blir alltmer sugen på att testa.

HQ