Svenska
Blog

Xbox One ute i det fria

Skrivet av Jonas den 22 november 2013 kl 02:12

En vecka efter Playstation 4 har Microsoft nu släppt lös Xbox One i väl valda delar av världen. Precis som när jag skrev motsvarande blogginlägg om Playstation 4, så ser jag fram emot folks intryck. Inte minst om den ganska stabila samlingen premiärtitlar.

Det är dessutom alltid så mycket man man faktiskt inte vet när allt kommer till kritan. Därför ska det bli spännande att se vad folk har att säga. Fungerar Kinect inte alls? Fungerar den skitbra? Hur känns nya Live? Och så vidare, och så vidare... både bra som dåligt ska bli roligt att läsa om.

Det som förvånar mig spontant mest med Xbox One är två saker som rör spelen. Det ena är att Crimson Dragon generellt fått låga betyg. Det är trots allt Panzer Dragoon-gänget (som spottat ur sig några av mina största favoriter någonsin) som fått både tid och resurser. Obegripligt. Vad hände?

Det andra är att Killer Instinct som utvecklats av klåparna Double Helix, som förutom en usel meritlista är västerländska, vilket så gott som alltid slutar illa när det kommer till fighting. På förhand har det därför varit ganska utdömt av mig, men idag snittar det 74 på Metacritic (svenska Gamereactors recension kommer senare).

Enligt diverse spelmedia är det alltså ett bättre spel än personliga favoriter som Ryse: Son of Rome (61) och Killzone: Shadow Fall (73) - och jag tror knappt mina öron. Men med tanke på att fighting är en av de genrer jag gillar bäst och Killer Instinct är en retrofavorit samt det faktum att musiken är förkrossande bra, så är det väl bara att tacka och ta emot.

Xbox One ute i det fria

Tydligen ett gemytligt käftklappande, mot alla odds.

HQ