Svenska
Blog
Läs- och köpvärt

Läs- och köpvärt

Skrivet av Jonas den 2 augusti 2007 kl 20:00

En stor fördel med att skriva om spel är att man får möjligheten att hitta de där obskyra spelen som visar sig vara riktigt, riktigt bra. Spel som får för lirtte uppmärksamhet, verkar lite för udda och som folk inte vågar cvhansa på eftersom ett nytt spel trots allt kostar minst en femhundring. Hellre ett EA-spel som man vet är värt minst en sjua än ett obskyrt spel som visselrigen kan vara alldeles kanon, men också värdelöst.

Men alla spel hinner man naturligtvis inte ge en ärlig chans och även vi missar många titlar. Jag har en backkatalog av bra spel jag blivit rekommenderad att köpa som bara växer och växer. Därför är jag evinnerligt glad att det finns förtittar, vare sig jag skriver dem själv eller läser mina kollegors intryck av ett spel. Det finns ett otal spel jag blivit riktigt pepp på efter att ha snackat med utvecklare, läst pressreleaser och såklart framför allt provspelat tidig kod.

För att hjälpa andra att hitta riktigt sköna spel i höst har jag sammanställt en liten lista med fem bra förtittar om fem lovande spel som kommer inom en inte alltför avlägsen framtid. Rekommendationer om både lektyr att läsa och spel att köpa, alltså. Mycket nöje.

5. Rock Band - Jonas Elfving på besök hos Electronic Arts angående spelet som ska bli det definitiva musikspelet. En riktigt underhållande text om ett till synes riktigt underhållande spel som ingen bör missa i höst.

4. Little Big Planet - Love berättar på sitt alldeles speciella vis om ett spel som kommer att få många Wii- och Xbox 360-ägare att önska att de hade en Playstation 3 i höst. Little Big Planet ser bara så kreativt och mysigt ut att man inte annat kan än älska.

3. The Simpsons - Jonas Elfving ger sig i kast med den gula familjen Simpson som i och med spelet döpt till just The Simpsons tycks få sitt första riktigt bra spel. Gott om Simpsons-trivia och ett riktigt läckra bilder.

2. Eternal Sonata - Fans av japanska rollspel kommer att ha en otäckt dyr höst framför sig. Sophie förklarar dock varför man bör hålla lite extra noggrann utkik efter Eternal Sonata som hon menar blir något alldeles extra.

1. Killzone 2 - Bengt Lemne var som enda svenska skribent på plats när Sony avtäckte Killzone 2 på riktigt under E3-veckan. I sin matnyttiga text berättar han allt värt att veta om nästa års hittills mest intressanta titel.

HQ