Svenska
Blog

Awesome #2

Skrivet av Jonas den 20 januari 2014 kl 02:37

Det blir alltid sura miner när jag skriver om fotboll - amerikansk alltså, inte soccer - och en mängd okunniga paralleller samt direkta felaktigheter postas i kommentarsfältet. Men det skiter jag i just nu. Sista matchen inför Super Bowl pågår och San Francisco ledda av Colin Kaepernick spelar fenomenalt mot favorittippade Seattle Seahawks som dessutom har hemmaarena och världens troligen mest fanatiska publik (ljudnivån är på allvar att jämföra med att stå framför högtalarna på en Motörhead-koncert).

Det här är verkligen TV-sporternas TV-sport. Den har finesserna, den har överraskningarna, den har hårdheten och den har helt oöverträffat mycket strategi. Det är en ren fröjd att se allt klaffa och bjussa på action som lämnar andra bollsporter i skamvrån. Gör er en själva tjänst, lär er regelverket och spelvarianter och skaffa NFL-gamepass så ni får avnjuta kalaset på bästa möjliga vis.

Flera läsare har genom åren hört av sig och sagt att jag fått dem att upptäcka sporten och det är jag närmast otröstligt glad över. Den här guldklimpen till sport bör inte jänkarna få ha för sig själva.

Awesome #2

Brutalt hårda tag mellan San Francisco och Seattle.

HQ