Svenska
Blog

Snabba tankar om Super Bowl

Skrivet av Jonas den 3 februari 2014 kl 12:38

• Denver Broncos - Peyton Manning hade det inte lätt och man märkte irritationen när matchen inleddes med en safety (självmål). Ingenting stämde och det var darrande tredje försök som krävdes nästan varje gång Denver hade bollen. De fick verkligen ingenting gratis och O-line var så skärrad att det slutade med ett haveri.

• Seattle Seahawks - Vilket osannolikt styrkebesked från Seattle som inte släppte till en yard mer än nödvändigt och bevisade att ett starkt defence i slutändan viktigare än ett starkt offence. Seattle har varit bäst nästan genom hela grundspelet och det var verkligen välförtjänt att det slutade såhär. Det var deras andra Super Bowl någonsin - och deras första vinst. Grattis!

• Bästa reklam - Det bjöds som vanligt på många höjdpunkter, men för mig som ändå är född på 70-talet var det svårt att bortse från Radioshacks reklam om hur det är dags att förnya butikskonceptet. Musiken och alla cameos fick mig att verkligen mysa i TV-soffan, kolla själva på denna länk.

• Näst bästa reklamen - Måhända att det inte är lika roligt om man inte känner till Quarterbacken Tim Teebow som blivit lite av en meme och running gag på nätet. Men den reklam han medverkade i om hur fiffigt det är att vara osignad var en riktig höjdare som fick mig att skratta gott. Här är länken.

• Showen - Man ska verkligen se Super Bowl med Game Pass så man får hela kalaset. Nu var det nya filmer (Transformers 4 såg otippat maffig ut), nya TV-serier, underbar underhållning både före och under matchen och en stämning/inramning som bara inte kan överträffas. Amerikaner gör världens bästa TV, det är bara så.

• Matchen - Nja, sådär vansinnigt spännande blev det aldrig och efter halvtid var det roligaste nästan att se om Denver kunde nollas och om rekordet för största förlust kunde slås. Nu blev det den tredje mest överlägsna segern i något Super Bowl och i slutändan inte den spännande match jag hoppats på, även om jag ändå gläds över att Seattle rodde hem det.

Snabba tankar om Super Bowl

Seattle Seahawks var förnedrande effektiva och rodde hem lagets första Super Bowl-seger. Kan det inte bli höst snart, så säsongen börjar igen...

HQ