Svenska
Blog

Jag vill ha medeltida råröj

Skrivet av Jonas den 5 februari 2014 kl 22:42

Det ska sägas direkt - jag tycker fantasy generellt är ganska ostigt och fånigt och ingenting summerar larvigheterna bättre för mig än kommentaren "Legolas, vad ser dina alvögon?" i den andra Sagan om ringen-rullen. Ridå! Likt förbaskat börjar jag känna att jag skulle vilja att någon gjorde ett nytt Hexen-liknande spel igen. Det vill säga en förstapersonsskjutare i fantasy-miljö.

Då slungades det magier som de värsta kulsprutorna och vapen kastades likt granater. Men det funkade. Och det vore förbaskat trevligt att få röja runt med Call of Duty-perfekt spelkontroll i kusliga borgar badandes i månens sken, slåss vid vackra vattendrag med sjöjungfrur och enhörningar i bakgrunderna samt kriga i pittoreska byar bland rangliga broar, ruckel och livliga torg.

Jag har spytt galla på jämnbruna militärskjutare förut, och även om de absolut inte är dåliga (tvärtom har jag mycket roligt med Battlefield 4 för tillfället och Call of Duty: Ghosts multiplayer är en höjdare) så vore det trevligt med variation. Science fiction-alternativ saknas sannerligen inte med spel som Crysis, Halo, Killzone och Titanfall med flera, men i fantasyvärldar är det desto tommare.

Hoppas någon gör slag i saken framöver, jag tror det finns ett större intresse för ett sådant spel än många utgivare nog tror. Så stjäl gärna min idé, den bjuckar jag på.

Jag vill ha medeltida råröj

Rogivande vackert och lite fantasieggande. Och som gjort för en jävligt bra dödsmatch.

HQ