Svenska
Blog

Nyfiken på Amazon-konsolen

Skrivet av Jonas den 6 februari 2014 kl 17:11

Jag har ju redan tidigare slagit fast att Amazon i konsolvärlden kan bli något riktigt spännande, och de senaste dagarnas turer där det bekräftats att de köpt upp ändå ganska kompetenta Double Helix Games har verkligen inte fått mig att ändra åsikt. Amazon har över 200 miljoner registrerade kunder som kommer exponeras för deras konsol och jag tvivlar inte för en sekund på att de kommer ha den bästa onlinebutiken för nedladdning av spel.

Amazon menar helt enkelt allvar, och de har ju som bekant även mängder av andra tjänster som film, musik och TV att erbjuda. Konsolen ryktas ska kosta $300 och ett helt år efter Playstation 4 och Xbox One borde det kunna räcka till en hel del. I synnerhet som Amazon sannolikt inte reservat en massa prestanda för tunga operativsystem och andra funktioner som både Microsoft och Sony har.

Dessutom har Amazon en rejält välfylld portmonnä med uppemot 100 miljarder kronor (i ovikta sedlar, får man förmoda), inga skulder och gör rejäla vinster varje år. Ställ det mot Nintendo som tappar samt Sony som gör brakförluster. De kan kriga om det skulle behövas och jag tror de har några rejäla överraskningar på gång.

Förhoppningsvis får de ut konsolen lagom till årets julhandel komplett med något riktigt tungt exklusivt spel och multiformatstitlar till bra mycket lägre priser än konkurrensen. Då kan det här racet bli riktigt spännande.

Nyfiken på Amazon-konsolen

Strider blev Double Helix sista spel som oberoende utvecklare.

HQ