Svenska
Blog

Alla älskar (utom jag)

Skrivet av Jonas den 8 februari 2014 kl 02:31

Tänkte ta tillfället i akt att helt oprovocerat och som ett sant internet-troll ta och berätta om några saker som en majoritet av världen verkar älska - utom jag. Saker som universellt tycks stå för kvalitet där jag helt enkelt inte håller med eller anser att det är grovt överskattat. Då kör vi!

• Beatles - Jag tänker absolut inte försöka ta ifrån Beatles deras gärning för musiken, jag tänker heller inte försöka förminska deras musikaliska geni. Däremot tänker säga att det inte låter lika spännande längre. Tiden har runnit från dem och det görs betydligt intressantare grejer idag.

• Christopher Nolans Batman - Jag har verkligen försökt se de tre senaste Batman-filmerna, men det klickar bara inte. Det ska ju vara så mörkt och bra, men allt jag ser är Läderlappen prata som om han led av förstoppning, tekniska prylar som påminner om leksaker ur 80-talets tecknade TV-serier, uselt klippta stridsscener och manus som är så fulla av logiska luckor att att Michael Bays Transformers framstår som något dokumentärt. En trilogi medelmåttiga, men snygga rullar enligt min ringa mening.

• Max hamburgare - Jag gillar företaget Max, mycket till och med. De har snygga restauranger, bra sortiment av dippsåser, gott kaffe, krispiga lökringar och de serverar ljuvliga lyxshakes. Men jag måste verkligen hålla med Petter om deras hamburgare. De är verkligen inte bra. Köttet är helt hopplöst dåligt och brödet likaså. Det är direkt häpnadsväckande hur mycket sämre de är än det som erbjuds för en billig penning "over there" och jag tar i slutändan McDonalds alla dagar i veckan.

• Queen - Ett till band som folk älskar att lyssna på. Men det är samma sak här, när man hört finesserna så är det liksom gjort. Deras musik fungerar som korta snuttar i soundtrack till filmer och reklamer, men mer vill jag inte ha, det blir bra så tack.

• SVT - Men de är ju såååå braaaa? Tja, kanske det. Anser dock att väldigt många skulle kunna producera väldigt bra grejer om alla Sveriges invånare tvingades betala för det. Hur skulle en svensk speltidning se ut som alla tvingades prenumerera på för en femhunk per kvartal? Den skulle förmodligen innehålla gratis PSN och Xbox Live samt hela spel med varje nummer. SVT får gärna finnas kvar, men principen att man måste betala TV-licens ska absolut bort. De får fixa sin finansiering genom att ta fram det folk vill se som alla andra.

• Vinter-OS - Hela bekantskapskretsen är lyrisk, nu ska det kollas snoriga människor som åker skidor och skjuter gevär med mesig kaliber, det ska även åkas kälke iförd kroppsstrumpa och minsann om det inte ska hoppas långt på skidor också (fast den som hoppar längst vinner inte, för stilen måste ju bedömas också!). Själv ska jag spendera vinter-OS med spel som Call of Duty: Ghosts och Lego Marvel samt Blu-ray jag hyr från Hemmakväll. Har planer på att se totalt 0 sekunder av spektaklet.

Alla älskar (utom jag)

Olympisk gren? Vinterbadande gubbe? Vem vet, vem bryr sig?

HQ