Svenska
Blog

Taskig Garden Warfare-tajming

Skrivet av Jonas den 12 februari 2014 kl 23:23

Jag måste erkänna att jag är väldigt sugen på att få spela det kommande Plants vs Zombies: Garden Warfare. Frostbite 3-grafikmotorn från Dice prestertar som vanligt finfin grafik och det ser ut att bli en humoristisk och lättsam dödsmatchfest med roligt co-op-läge i en tid när de nya konsolerna bara skriker efter spel.

Dessutom kommer det ju faktiskt till Xbox 360, vilket tillsammans med Fable Anniversary och nästa månads Titanfall gör att Microsoft trotjänare haft en riktigt bra vår sett till exklusiva spel. Men det är just det där med Titanfall som får mig att fundera lite. Titanfall släpps nämligen bara två veckor efter Plants vs Zombies: Garden Warfare till PC och Xbox One.

EA släpper alltså två spel som tilltalar exakt samma publik nästan samtidigt. De som köper Battlefield och Call of Duty för singleplayer kommer inte att handla något av dem eftersom de är renodlade multiplayer-titlar. Det är alltså bland specifikt multiplayer-fans som gillar dödsmatcher publiken finns och det är just den skaran båda spelen förväntas tilltala.

Det känns lite... ogenomtänkt. Och som bara för att göra allt värre är PC, Xbox 360 och Xbox One de enda format som Plants vs Zombies: Garden Warfare och Titanfall släpps till. Exakt samma för båda spel. Jag tror att det inte spelar någon roll hur många växter och odöda PopCap levererar, så kommer det vara Titanfall som får den stora publiken, i synnerhet till Xbox One.

Spelen är såklart färdiga när de är färdiga, men det här har varit känt ett tag. Det borde åtminstone ha varit två månader emellan dem och som det är nu tror jag Plants vs Zombies: Garden Warfare löper stor risk att dränkas i Titanfall-hypen. Och medan jag såklart förstår varför det är hetare (ärligt, kolla in vår dagsfärska förtitt), riskerar det att sänka vad jag tror kommer vara ett skitbra och lättsamt multiplayer-spel.

Det vore väldigt trist om jag får rätt, och jag håller verkligen tummarna för att de båda ändå hittar sin publik. Men man kan inte säga att EA gör det bästa möjliga för att det ska bli så när de släpper två så snarlika spel nästan samtidigt till samma format.

Taskig Garden Warfare-tajming

Plants vs Zombies: Garden Warfare ser riktigt underhållande ut och sticker verkligen ut med sitt säregna utseende i dödsmatchvärlden.

HQ