Svenska
Blog

Några snabba helgtankar

Skrivet av Jonas den 17 februari 2014 kl 00:04

• Som att cykla - Som jag skrev i gårdagens blogginlägg vankades det Halo 4 igår. Inte sedan Halo: Combat Evolved släpptes har det gått så lång tid utan jag spelat serien, ett tecken på att jag helt enkelt inte riktigt trivs med Halo 4, men takterna sitter i. Fick sällskap av både gamla Live-bekanta, läsare och redaktionsmedlemmarna Mahoney Holmberg och Oliver - och så gott som alla sade de spontant samma sak: att spela Halo är som att cykla. Jag var nämligen inte ensam med att ha övergett serien efter Halo 4. Känslan i Halo är dock fortfarande lika svårslagen som alltid och trots en del idiotiska beslut från 343 Industries blir multiplayer-krig inte mycket bättre än såhär.

• Pubquiz - Varenda söndag bänkar jag och en trave bekanta oss på Bishop Arms i Östersund för att äta lite gott och svara på frågor. Det är verkligen fantastiskt trevligt och det faktum att vårat lag vunnit två av fem matcher (och kommit tvåa en gång) efter nyår gör ju inte saken sämre. Nu hoppas jag att Microsoft eller Sony, där sistnämnda nog ger bäst odds tack vare mästerliga Buzz, ser till att släppa ett riktigt bra frågesportspel för hemmabruk med snabba, snärtiga grenar och bra frågor till den nya generationen.

• Snyggare Xbox One-spel - Jag skrev tidigare idag en nyhet om att Xbox One nu fått en ganska generös uppdatering som fixar en rad grejer. En av sakerna Microsoft dock inte nämnde något om är grafisk förbättring. Plötsligt har bildkvaliteten i flera Xbox One-spel blivit betydligt trevligare och till och med min sambo noterade att Call of Duty: Ghosts från en dag till nästa tycktes se snyggare ut. Jag testade några fler spel som Dead Rising 3, Killer Instinct och Titanfall-betan, och jorå... något har gjorts. Vad vet jag dock inte ännu och ska försöka ta rätt på det. Men sådana här uppdateringar tackar jag för.

• Brain Games - Har spenderat oförskämt många timmar idag med att ligga i soffan och mumsa geléhallon, kikandes på Brain Games på National Geographic. En serie lättsamma dokumentäravsnitt på en halvtimme vardera som har fått mig att omvärdera mänskliga hjärnan totalt. Allt är inte nytt och det finns säkert någon som tycker att en del saker är väl ledande, men exemplen är väldigt tydligt handgripliga och går att testa hemma. Vi må bo i vitmålade bostadsrätter med välrenoverade kök istället för fuktiga grottor med eldstad numera, men våra hjärnor har inte hängt hängt med i evolutionen. Kolla in detta för härliga "aha!"-upplevelser i varje program.

• Titanfall - Jag skulle ljuga om jag sade att det grafiska imponerar, men det skiter jag i. De bästa onlinespelen har aldrig varit de grafiskt mest avancerade och Respawn Entertainment är helt klart något stort på spåren. Man får verkligen en palett av sällan skådat slag med möjligheter till sitt förfogande och det känns lättare än någonsin att hitta en individuell spelstil. Ännu finns givetvis problem med en del balansering (hej alla ni som är osynliga och/eller använder målsökande vapen, jag ogillar er skarpt), men det är ju bland annat just därför man har en beta. Detta kan bli riktigt bra.

Några snabba helgtankar

Jag vet att jag ofta tjatar om uppföljartristess och kreativ torka, men här är en vara jag verkligen skulle vilja ha mer av till den nya generationens konsoler.

HQ